Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Fake news από το Πρώτο θέμα για προσλήψεις

Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Fake news από το Πρώτο θέμα για προσλήψεις

Για ανακριβές και παραπλανητικό δημοσίευμα, το οποίο «αποσκοπεί μόνο στη δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων» κάνει λόγο το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, απαντώντας στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα, που υποστηρίζει ότι «Φόρτωσαν το Δημόσιο με 30.000 Συριζαίους συμβασιούχους, 10.000 στα ΝΠΙΔ, με κόστος για την τσέπη μας 1,2 δις επιπλέον».

Όλες οι προσλήψεις μονίμων και συμβασιούχων που καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό στο Δημόσιο γίνονται αποκλειστικά μέσω ΑΣΕΠ, διαβεβαιώνει το υπουργείο.

Επικαλείται μάλιστα τα επίσημα στοιχεία της Απογραφής, σύμφωνα με τα οποία «το τακτικό προσωπικό του Δημοσίου όχι μόνο δεν έχει αυξηθεί αλλά παρουσιάζει μείωση κατά 10.000 περίπου στα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ (576.856 Δεκέμβριος 2014- 565.324 Δεκέμβριος 2018)».

Για τους συμβασιούχους του Δημοσίου που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, σημειώνει ότι παραμένουν στο ίδιο επίπεδο με οριακές εποχικές διακυμάνσεις την ίδια περίοδο. (48.084 Δεκέμβριος 2015 – 48.300 Δεκέμβριος 2017- 49.469 Δεκέμβριος 2018).

Επισημαίνει επίσης ότι πρόκειται για μεγάλη ανακρίβεια τα περί αύξησης του προσωπικού του Δημοσίου, καθώς «σκόπιμα» υπολογίζονται στους συμβασιούχους εργαζόμενοι σε προγράμματα πανεπιστημίων ή προγράμματα ΕΣΠΑ ή ανταποδοτικών πόρων, που δεν προκαλούν δημοσιονομική επιβάρυνση.

Η μεγαλύτερη παραπληροφόρηση όμως, γίνεται με τους Μετακλητούς, τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εξηγεί: «Έως το Νοέμβριο του 2015 στο μητρώο μισθοδοτούμενων του Ελληνικού Δημοσίου, στην εργασιακή σχέση “Μετακλητοί” καταγράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί υπάλληλοι και όχι οι πάσης φύσεως Ειδικοί Σύμβουλοι Ειδικοί Συνεργάτες, Επιστημονικοί Συνεργάτες κλπ των Υπουργών, Υφυπουργών, Γενικών, Ειδικών Γραμματέων κλπ. Με άλλα λόγια, όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε πλήρης αδιαφάνεια από πλευράς των εκάστοτε κυβερνήσεων.

Πλέον στην εργασιακή σχέση «Μετακλητοί», καταχωρούνται οι ειδικοί σύμβουλοι, οι ειδικοί συνεργάτες και επιστημονικοί συνεργάτες, γενικοί ειδικοί γραμματείς και γενικά οι πάντες των οποίων η θέση χαρακτηρίζεται από το νόμο ως θέση Μετακλητού. Αποτελεί συνειδητή επιλογή της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η απόλυτη διαφάνεια».

Στην απάντησή του το υπουργείο χαρακτηρίζει ως απολύτως ανακριβές το δημοσίευμα για αύξηση μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο «υπονοώντας ότι αυτή οφείλεται σε αύξηση του προσωπικού». Όπως διευκρινίζει, η μισθολογική δαπάνη του δημοσίου είναι εντός των προβλέψεων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, «κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν, συμπεριλαμβανομένων και των θεσμών», ενώ προσθέτει ότι η όποια μικρή αύξηση σε απόλυτους αριθμούς οφείλεται στην καταβολή των αναδρομικών και στο ξεπάγωμα των Μισθολογικών Κλιμακίων, «δηλαδή στην άρση των αδικιών του παρελθόντος».

Για τις μετατάξεις στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού, η ανακοίνωση σημειώνει ότι πρόκειται για δημόσια υπηρεσία η οποία αποτελείται από μόνιμους υπαλλήλους και όχι μετακλητούς και ότι οι μετατάξεις αφορούν μονίμους υπαλλήλους και δεν προκαλούν δημοσιονομική επιβάρυνση.

«Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με απόλυτο σεβασμό στο δημοσιονομικό πλαίσιο και στον κανόνα 1 προς 1, προχωρά τις απαραίτητες προσλήψεις στο Δημόσιο, προκειμένου να στηριχτούν η Υγεία, η Παιδεία, το Κοινωνικό κράτος και οι υπηρεσίες εξυπηρέτηση του Πολίτη. Η ΝΔ συστηματικά απαξιώνει το Δημόσιο και στοχοποιεί τους Δημοσίους Υπαλλήλους στην επιδίωξή της να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις των δημοσίων υπηρεσιών και σε απολύσεις», καταλήγει το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter