Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Ποιούς αφορούν

Υπουργείο Εργασίας: Απονεμήθηκαν 3.800 νέες συντάξεις τον Ιούνιο

Ολοκληρώθηκε από το υπουργείο Εργασίας η διαδικασία ελέγχου για να απονεμηθούν 3.800 νέες συντάξεις, που αφορούν αιτήσεις που υποβλήθηκαν από την έναρξη ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό (12.5.2016) έως και 31.12.2016. 

Με δεδομένο ότι το σύνολο των αιτήσεων που είχαν υποβληθεί το παραπάνω χρονικό διάστημα φτάνουν τις 38.000, καλύφθηκε το προαπαιτούμενο που υπήρχε και ήθελε να έχει απονεμηθεί το 10% αυτών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Βέβαια, υπάρχει η… προέκταση για άμεση κάλυψη του 30% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από τις 12 Μαϊου 2016 έως σήμερα. Όμως το υπουργείο Εργασίας έχει έρθει σε «σιωπηρή» συμφωνία με τους θεσμούς να δοθεί μικρή παράταση έτσι ώστε να προχωρήσει και να ομαλοποιηθεί η διαδικασία απονομής των συντάξεων.

Σημειώνεται ότι συνολικά, υπάρχουν 139.000 κύριες συντάξεις που βρίσκονται στο «ράφι» είτε αφορούν περίοδο πριν από την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού, είτε αναφέρονται στο χρονικό διάστημα μετά την έναρξη ισχύος του. Αν σε αυτές προστεθούν οι επικουρικές και τα εφάπαξ που επίσης έχουν μπλοκάρει τότε υπερβαίνουν τις 327.000 οι αιτήσεις που δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί.

Ο στόχος που έχει τεθεί από τη διοίκηση του ΕΦΚΑ είναι έως το τέλος της χρονιάς να καταστεί εφικτό να απονεμηθούν έως 70.000 κύριες συντάξεις. Αντίστοιχα στο ΕΤΕΑΕΠ έχει μπει η στόχευση την επόμενη χρονιά να μην υπάρχουν επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ στην αναμονή.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.