Υπουργείο Εργασίας: Η ΝΔ αποκρύπτει στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας

Για απόκρυψη στοιχείων των εκθέσεων της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, η οποία επιλέγει να αναφερθεί στη σημερινή της ανακοίνωση μόνο στα στοιχεία του 2017, κάνει λόγο το υπουργείο Εργασίας.

«Τα στοιχεία των εκθέσεων του ILO (Διεθνής Οργάνωση Εργασίας), που η ΝΔ αποκρύπτει, δείχνουν ότι το 2011, το 2012 και το 2013, την περίοδο που η ίδια καταργούσε τις συλλογικές συμβάσεις, μείωνε τον κατώτατο μισθό και εξάπλωνε τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, οι μισθοί μειώθηκαν κατά 24% σωρευτικά» αναφέρει το υπουργείο σε σχετική ανακοίνωσή του.

Επίσης το υπουργείο χαρακτηρίζει τη Νέα Δημοκρατία «το κόμμα που επιμένει να υπερασπίζεται το νεοφιλελεύθερο μοντέλο της φτηνής, ελαστικής και απροστάτευτης εργασίας».

Το υπουργείο αντιτάσσει, πως η σημερινή κυβέρνηση επανέφερε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις αποδοχών ήδη για δεκάδες χιλιάδες μισθωτούς, αυξάνει τον κατώτατο μισθό και καταργεί τον υποκατώτατο, θέσπισε μέτρα ενίσχυσης της προστασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων και έχει μειώσει κατά επτά μονάδες την ανεργία.

Η ανακοίνωση καταλήγει, πως το υπουργείο Εργασίας «θα συνεχίσει το έργο του για την ανάταξη της αγοράς εργασίας και την αντιστροφή του ολέθρου που η ΝΔ κληροδότησε στην κοινωνία, για την ενίσχυση της διαπραγματευτικής θέσης και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων».

Σημειώνεται, ότι σε κοινή δήλωσή τους, ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης και Θεόδωρος Καράογλου, αναφερόμενοι στα στοιχεία της ILO τονίζουν:

«Τα στοιχεία της έκθεσης της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO) για το 2017 επιβεβαιώνουν την παταγώδη αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής. Οι Έλληνες εργαζόμενοι αποτελούν τα θύματα της ιδεοληπτικά εμμονικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με την έκθεση του ILO, οι μισθοί στην Ελλάδα το 2017 μειώθηκαν κατά 3,5%, ποσοστό που αποτελεί τη χειρότερη αρνητική επίδοση στην Ευρώπη. Η έκθεση διαψεύδει τα σαθρά κυβερνητικά επιχειρήματα περί βελτίωσης του κλίματος στην αγορά εργασίας. Η γενιά των φτωχών εργαζομένων και της μερικής απασχόλησης είναι δημιούργημα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.