Υπουργείο Εργασίας: Τα στοιχεία της κομπίνας Φουρθιώτη που διαβίβασαν με καθυστέρηση στην Εισαγγελία

Υπουργείο Εργασίας: Τα στοιχεία της κομπίνας Φουρθιώτη που διαβίβασαν με καθυστέρηση στην Εισαγγελία

Στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών διαβίβασε το υπουργείο Εργασίας το «φάκελο» Φουρθιώτη και συγκεκριμένα τα στοιχεία που αφορούν στην εκτέλεση του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Χρειάστηκε βέβαια να προηγηθούν οι αποκαλύψεις του Documento την Κυριακή και την έρευνα να παραμένει «παγωμένη» στο υπουργείο για να διαβιβάσουν τα στοιχεία, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα. Κανονικά θα έπρεπε ήδη από την πρώτη στιγμή το αρμόδιο υπουργείο να έχει διαβιβάσει το φάκελο Φουρθιώτη στη Δικαιοσύνη.

Την κοµπίνα που φέρεται να ενορχήστρωσε ο Μένιος Φουρθιώτης ώστε να απομυζήσει αισχρά και ανήθικα το κράτος εν µέσω πανδηµίας έφερε στο φως το Documento. Ο παρουσιαστής των trash εκποµπών εμφανίζεται να έχει λάβει, προτού τον πάρουν πρέφα στο υπουργείο Εργασίας επί Γιάννη Βρούτση, τουλάχιστον 100.000 ευρώ από το πρόγραµµα «Συν-Εργασία». Αυτό προκύπτει από την έρευνα που πραγµατοποίησαν οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ, τις δηλώσεις που κατέθεσαν εταιρείες συµφερόντων του Φουρθιώτη αιτούµενες την ένταξή τους στον µηχανισµό στήριξης αλλά και από την προσωπική καρτέλα ασφαλισµένου του ίδιου του Φουρθιώτη, το περιεχόµενο της οποίας είναι σε γνώση της εφηµερίδας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας στο υπόμνημα που διαβίβασαν στις εισαγγελικές αρχές συμπεριλαμβάνονται και αναλυτικά στοιχεία για τις πληρωμές προς τους εργαζομένους εταιρειών υπό τις επωνυμίες «Job Productions Μονοπρόσωπη ΙΚΕ» και «Party Fm Ραδιοφωνική Ανώνυμη Εταιρία», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες από υποβολή ανακριβών δηλώσεων στο πλαίσιο του μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter