Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ψευδής και ύποπτη η πληροφορία ότι περιήλθε στην κατοχή της Ελλάδας τουρκικό drone

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Ψευδής και ύποπτη η πληροφορία ότι περιήλθε στην κατοχή της Ελλάδας τουρκικό drone

Διαψεύδει με ανακοίνωση του το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες περιήλθε στην κατοχή της Ελλάδας μη επανδρωμένο αεροσκάφος τουρκικής κατασκευής.

«Από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης διευκρινίζεται ότι η δήθεν πληροφορία που αναφέρει πως τουρκικό Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος (UAV) περιήλθε στην κατοχή Ελλήνων στρατιωτικών στη Λιβύη κατά το έτος 2020 στερείται σοβαρότητος, είναι ψευδής και ύποπτη», σημειώνει το υπουργείο και συνεχίζει:

«Το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του όσον αφορά στη διασπορά ψευδών ειδήσεων με αρνητικό αντίκτυπο στην Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια».

Υπενθυμίζεται πως η είδηση μεταδόθηκε από το Mega και ανέφερε ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν στην κατοχή τους ένα τουρκικό drone Bayraktar, το οποίο δραστηριοποιούνταν στη Βεγγάζη το 2020, φαίνεται ότι εξόργισε το υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο Mega, οι ελληνικές Αρχές αρνούνται οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το drone, όμως στενότατος συνεργάτης του στρατηγού Χαφτάρ επιβεβαίωσε τη συνεργασία Λίβυων στρατιωτικών με Έλληνες αξιωματούχους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter