Υπουργείο Γεωργίας και Πνευματικής Ξηρασίας

Υπουργείο Γεωργίας και Πνευματικής Ξηρασίας

Διαγωνισμό ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να διανέμει ενημερωτικά έντυπα μέσω των εφημερίδων.

Έχει ενδιαφέρον ότι ως όρος ορίζεται να πιστοποιήσουν την κυκλοφορία τους με βάση όσα έχουν δημοσιευτεί στην Ένωση Ιδιοκτησιών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΙΗΕΑ)

Αν η απόδοσή τους στα γεωργικά θέματα συμβαδίζει με την άποψη που έχουν για το πώς εξελίσσονται τα θέματα στα Μέσα ενημέρωσης τότε μιλάμε για πνευματική ξηρασία.

Να πληροφορήσουμε λοιπόν τον εγκέφαλο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων που ανακοίνωσε τους όρους ότι:

1) Η ΕΙΗΕΑ δεν ανακοινώνει και δεν έχει καμία αρμοδιότητα να ανακοινώνει κυκλοφορίες. Απλώς, στο site της ένωσης αναδημοσιεύονται οι προβλέψεις κυκλοφορίας (ούτε καν δηλαδή η πραγματική κυκλοφορία) που ανακοινώνει το πρακτορείο διανομής Άργος.

2) Οι εβδομαδιαίες εφημερίδες δεν μπορούν να είναι μέλη της ένωσης πάρα μόνο αν έχουν και ημερήσιο φύλλο.

3) Ένας επίσημος φορέας όπως είναι το Υπουργείο, λαμβάνει ως κριτήριο κάτι που όχι μόνο αμφισβητείται από την πλειοψηφία των εκδοτών οι οποίοι και έχουν αποχωρήσει από την ανακοίνωση κυκλοφορίας, αλλά αποδέχεται και πράγματα για τα οποία το Άργος βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Επιτροπής Ανταγωνισμού και εξετάζονται ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του.

Σημειωτέον, από τις προβλέψεις μετρήσεων, έχουν αποχωρήσει οι εφημερίδες: Καθημερινή, το Documento, η Real News, η Δημοκρατία, η Espresso, και η Νέα Σελίδα.

Μπράβο στο Υπουργείο. Μπράβο και στον Υπουργό.

Η απάντηση του υπουργείου

Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων εξέδωσε απάντηση στο documentonews.gr, όπου αναφέρει:

«Σε απάντηση του δημοσιεύματος της Δευτέρας 03.06.2019 του ενημερωτικού site «Documentonews.gr», που τιτλοφορείται «Υπουργείο Γεωργίας και Πνευματικής Ξηρασίας» και θίγει το ζήτημα της διενέργειας διαγωνισμού για διανομή ενημερωτικού εντύπου μέσω εφημερίδων για τις ανάγκες του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρκεί να αναφέρουμε τα κριτήρια, τα οποία ετέθησαν στην Προκήρυξη, προκειμένου να καταστεί σαφές ότι η αναγραφή τους δεν είναι σωρευτική αλλά διαζευκτική. Επίσης, σας γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλεψη για τις εφημερίδες, για τις οποίες δε δίνονται στοιχεία κυκλοφορίας, καθώς δεν αποκλείονται του διαγωνισμού, αλλά κύριο κριτήριο είναι και η ολοκληρωμένη ειδησεογραφική κάλυψη θεμάτων, που αφορούν στον αγρότη και την αγροτική ανάπτυξη.

Πιο συγκεκριμένα, στο Κεφάλαιο 1.3 Συνοπτική Περιγραφή φυσικού και οικονομικού αντικειμένου της σύμβασης προβλέπεται:

«Η Σύμβαση των εργασιών διανομής ενημερωτικού εντύπου μέσω των περιφερειακών εφημερίδων και του κυριακάτικου τύπου σε πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες μπορεί να ανατεθεί σε μία ή περισσότερες εφημερίδες με τα εξής κριτήρια:

Α) Η ολοκληρωμένη ειδησεογραφική κάλυψη των θεμάτων που αφορούν τον αγρότη και την αγροτική ανάπτυξη, σύμφωνα με την αποδελτίωση του ΥΠ.Α.Α.Τ., κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2019.

Β) Η πανελλαδική κυκλοφορία και ο αριθμός φύλλων (άνω των 2.000 φύλλων, με βάση τα στοιχεία κυκλοφορίας της παραπάνω περιόδου, όπως έχει δημοσιευτεί στην Ένωση Ιδιοκτητών Εφημερίδων Αθηνών, χωρίς να αποκλείονται αυτές για τις οποίες δεν δίνονται στοιχεία κυκλοφορίας, εφόσον ικανοποιείται το παραπάνω κριτήριο Α).

Εκ των ανωτέρω προκύπτει το ανυπόστατο του δημοσιεύματος και παρέλκει οποιαδήποτε περαιτέρω ερμηνεία, ενώ καθίσταται αδήριτη η αποκατάσταση της αλήθειας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter