Υπουργείο Οικονομικών: Διαψεύδει σενάρια περί μείωσης της φορολογίας αυτοκινήτων

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών ότι υπάρχουν σκέψεις για μείωση της φορολογίας στα Ι.Χ αυτοκίνητα, με στόχο την τόνωση της συγκεκριμένης αγοράς.

Ανώτερος κυβερνητικός παράγοντας του υπουργείου, επισήμανε στο documentonews.gr, ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται, ούτε σε επίπεδο σεναρίων και εξέφρασε τον σκεπτικισμό του για τις πηγές διαρροής τέτοιων απόψεων.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επεσήμαναν, ότι, τέτοιου είδους πληροφορίες, τις οποίες μάλιστα οι εμπνευστές τους αποδίδουν στο υπουργείο Οικονομικών, το πιο πιθανό είναι ότι εκπορεύονται από εκείνους οι οποίοι θα έχουν οφέλη από μια τέτοια εξέλιξη.

Το όλο θέμα προέκυψε, όταν είδαν το φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει τη μείωση της φορολογίας των Ι.Χ αυτοκινήτων, με την καθιέρωση ενός μεσαίου συντελεστή (μεταξύ των συντελεστών 4 και 8 που ισχύουν σήμερα) στα τέλη ταξινόμησης που καταβάλλουν στα δημόσια ταμεία οι αγοραστές οχημάτων.

Πάντως, σε ένα πιο ακραίο σενάριο, εκφράζεται η άποψη, ότι αν υπάρξει θέμα επανεξέτασης της φορολογίας των αυτοκινήτων, αυτό, ενδεχομένως να τεθεί εμβόλιμα στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, καθώς οι παραδοσιακές χώρες παραγωγοί αυτοκινήτων στην Ευρώπη, και δη η Γερμανία, οι εξαγωγές της οποίας καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος της ευρωπαϊκής αγοράς, βρίσκονται σε φάση επανασχεδιασμού της εξαγωγικής τους πολιτικής, λαμβάνοντας αυτή τη φορά υπόψη τις απειλές Τραμπ περί επιβολής προστατευτικών δασμών στις εισαγωγές αυτοκινήτων στην αμερικανική αγορά για την προστασία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα στον ανταγωνισμό με τις ιαπωνικές και ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες. 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.