Υπουργείο Οικονομικών: Υποχρεωτική η εγκατάσταση POS ως τα μέσα Ιουλίου

Υπουργείο Οικονομικών: Υποχρεωτική η εγκατάσταση POS ως τα μέσα Ιουλίου

Διευκρινίσεις με αφορμή άρθρο του προς ψήφιση νομοσχεδίου που αναφέρεται στην εγκατάσταση των μηχανημάτων POS έδωσαν στο Documentonews παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

«Οι 85 κατηγορίες επιτηδευματιών που, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε στις αρχές Απριλίου, θα πρέπει να εγκαταστήσουν τα μηχανήματα POS ως τα μέσα Ιουλίου του τρέχοντος έτους. Γι΄ αυτούς δεν αλλάζει κάτι. Για τις υπόλοιπες κατηγορίες, (μικρές επιχειρήσεις όπως περίπτερα, μικρά καταστήματα τροφίμων, μπακάλικά, ψιλικατζίδικα κλπ, δεν έχει καθοριστεί ακόμα ο χρόνος υποχρεωτικής εγκατάστασης των μηχανημάτων αποδοχής πιστωτικών καρτών».

Αυτά αναφέρουν στο «Documedo news» παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διευκρινήσεις αυτές δόθηκαν, με αφορμή άρθρο του προς ψήφιση νομοσχεδίου, το οποίο αναφέρει ότι η καταληκτική ημερομηνία εγκατάστασης των μηχανημάτων POS, προσδιορίζεται σε τρία χρόνια από τη δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δεκέμβριος 2016).

Υπενθυμίζεται, ότι υποχρέωση εγκατάστασης των συγκεκριμένων μηχανημάτων στους επαγγελματικούς χώρους ως τα μέσα Ιουλίου έχουν οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που εκμεταλλεύονται καταστήματα μαζικής εστίασης (εστιατόρια, ταβέρνες, τσιπουράδικα, ψητοπωλεία, φαστ φουντ, καντίνες, καφενεία, τυροπιτάδικα, πιτσαρίες κ.λπ.) μπαρ, καφετέριες, κομμωτήρια και γυμναστήρια, οι επιτηδευματίες που παρέχουν υπηρεσίες επισκευών (υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι κ.λπ.), οι επιχειρήσεις ενοικιάσεων αυτοκινήτων και λοιπών οχημάτων, σκαφών και πλοίων αναψυχής, οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης (ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια μαθημάτων, φροντιστήρια ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ, κέντρα εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών και προγραμματισμού, σχολές χορού, ωδεία κ.λπ.), τα καταστήματα εμπορίας ειδών ένδυσης και υπόδησης, οι δικηγόροι, οι γιατροί, οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών, ενέργειας και τυχερών παιχνιδιών. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter