Υπουργείο Παιδείας: Αναπροσαρμογή στην ύλη των Πανελλαδικών και διαψεύσεις για τις ημερομηνίες

Φωτογραφία αρχείου.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2020, διαψεύδοντας παράλληλα τα όσα έχουν γραφτεί για τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της διαδικασίας.

Όπως τονίζεται στο Δελτίο Τύπου του υπουργείου, η εξεταστέα ύλη θα επανακαθοριστεί βάσει την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία μέχρι την ημερομηνία αναστολής της λειτουργίας των σχολείων λόγω του κορονοϊού.

Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας σημειώνει ότι δεν έχει παρθεί ακόμη ουδεμία απόφαση για τις ημερομηνίες διεξαγωγής των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων

Λαμβάνοντας υπόψη τις έκτακτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και με δεδομένη την γενική αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την 11 η Μαρτίου 2020, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχωρά στον επανακαθορισμό της εξεταστέας ύλης για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με αναλογική μείωση σε όλα τα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα στην Γ'; τάξη του συνόλου των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, σύμφωνα με την πρόοδο που είχε πραγματοποιηθεί στη διδασκαλία της ύλης, μέχρι την ημερομηνία που ανεστάλη καθολικά η λειτουργία των σχολείων. Επισυνάπτονται οι σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις. Παράλληλα, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαψεύδει πληροφορίες και δημοσιεύματα που αναφέρονται σε πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων και διαβεβαιώνει προς πάσα κατεύθυνση ότι καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί αναφορικά με αυτό το ζήτημα, εν αναμονή των σχετικών εισηγήσεων των ειδικών.Από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης του κορωνοϊού, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, καθορίζοντας από κοινού τα επόμενα βήματα για την διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με αφορμή την πανδημία του Covid-19 και τις συνέπειές της στη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας.

Η ύλη για τα ΓΕΛ

Η ύλη για τα ΕΠΑΛ

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.