Υπουργείο Παιδείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Ότι ισχύει για τα δημόσια, ισχύει και για τα ιδιωτικά σχολεία

Υπουργείο Παιδείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου: Ότι ισχύει για τα δημόσια, ισχύει και για τα ιδιωτικά σχολεία

Ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις καταγγελίες για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου σε ιδιωτικά σχολεία

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η αρμόδια Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων απέστειλε στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί αν η εγκύκλιος για τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου εφαρμόστηκε στο σύνολο των ιδιωτικών σχολείων.

Όπως είναι γνωστό, όλα τα σχολεία -δημόσια και ιδιωτικά- οφείλουν να εφαρμόσουν την εγκύκλιο και να εντάξουν στο παιδαγωγικό τους έργο την ημέρα μνήμης της εξέγερσης του Πολυτεχνείου χωρίς, προφανώς, καμία παραχάραξη του ιστορικού γεγονότος.

Σε αντίθετη περίπτωση -όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ότι συνέβη σε ορισμένα ιδιωτικά σχολεία- εγείρονται εξαιρετικά σοβαρά διοικητικά και εκπαιδευτικά ζητήματα.

Νωρίτερα, την αντίδραση του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων έχει προκαλέσει η κίνηση της ΟΙΕΛΕ να καταγγείλει δημόσια ότι ορισμένα ιδιωτικά σχολεία δεν πραγματοποιούν αύριο καμιά εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αντίθετα με την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας που ορίζει – για όλα τα σχολεία – ότι τα προβλεπόμενα για την επέτειο του Πολυτεχνείου στα δημόσια σχολεία ισχύουν ακριβώς και για την ιδιωτική εκπαίδευση.

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter