Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν μας στήριξες; Απολύεσαι!

Υπουργείο Πολιτισμού: Δεν μας στήριξες; Απολύεσαι!

Καταγγελίες για απολύσεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας από την παράταξη Τσακοπιάκου!

«Κι αφού θέσανε το θέμα στην Υπουργό, ξεκινήσανε τις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! Ναι, η ηγεσία της Ομοσπονδίας απολύει εργαζόμενους. Ποιους; Μα αυτούς που δεν της είναι αρεστοί!»

Μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλη κουβέντα μη πεις. Το ρηθέν ταιριάζει γάντι στα «εξαπτέρυγα» του υπουργείου Πολιτισμού και «πρασινογάλαζα» στελέχη που στηρίζουν την υπουργό Μενδώνη η οποία και τους το ανταποδίδει έως τώρα με τοποθετήσεις σε θέσεις-κλειδιά για να εξοβελιστούν, όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές, οι κατηγορίες που τους βαρύνουν και γι’ αυτό έχουν γίνει αντικείμενο έρευνας.

Μόλις χτες, Πέμπτη, όπως αναφέρει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση στο ΥΠΠΟ, κοινοποιήθηκε έγγραφο για «αναστολή σύμβασης» ως το τέλος του 2020 σε δύο εργαζόμενες του Ταμείου Αλληλοβοήθειας. Φέρει την υπογραφή του Β. Χουντάλα, ο οποίος έχει διοριστεί από τη Λίνα Μενδώνη ως «εκκαθαριστής» στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, όπου και γίνεται η δικαστική έρευνα. Ο εν λόγω υπάλληλος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών είναι μέλος της ΔΗΣΥΠ (πρώην ΠΑΣΚ). Σε αυτή την παράταξη στελέχη είναι τόσο ο Γ. Τσακοπιάκος, όσο και ο επί 15ετία διευθυντής του Ταμείου Γ. Βλαντής.

Είναι τα ίδια «πρασινογάλαζα» στελέχη της παράταξης που ελέγχει την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ-ΥΠΠΟ) και πρόσφατα είχε διατρανώσει σε ανακοίνωσή της για τη συνάντησή της με τη Μενδώνη: «Σε ό,τι αφορά το Ταμείο Αλληλοβοηθείας, ως ΠΟΕ-ΥΠΠΟ θέσαμε στην κ. Μενδώνη το φλέγον ζήτημα των εργαζομένων σε αυτό, οι οποίοι, με αποκλειστική ευθύνη της προηγούμενης κυβέρνησης, βρίσκονται εργασιακά στον αέρα. Η κ. Υπουργός δεσμεύτηκε πως παρότι η ρύθμιση για τη μεταφορά των συναδέλφων στο ΥΠΠΟΑ, που είχε ψηφιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ είναι έωλη, θα συνεχίσει τις προσπάθειες της, προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατό λύση».

Οι δεσμεύσεις έπεφταν σωρό λοιπόν από υπουργικά χείλη και από εκείνους που «λύνουν και δένουν» τώρα. Προέκυψαν όμως απολύσεις. Εύλογα θα αναρωτηθεί κάποιος πώς και γιατί.

Οι δύο εργαζόμενες που όλως τυχαίως απολύοντας, όπως αναφέρει η Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση, είναι από τους εργαζόμενους που δεν συντάχτηκαν με το μέρος Τσακοπιάκου όταν άρχισε ο έλεγχος για τη διαχείριση στο Ταμείο κατά τη 15ετή θητείας του ως προέδρου του ΔΣ. Και επειδή δεν είναι οι μόνες, υπάρχει το ενδεχόμενο να ακολουθήσουν κι άλλες απολύσεις.

Και πώς τις διώχνουν, πού βρήκαν πάτημα; Σύμφωνα με τον Β. Χουντάλα, δεν χρειάζονται γιατί το Ταμείο πρέπει να εκκαθαριστεί. Είναι οι δύο εργαζόμενες Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του Ταμείου. Προτίμησαν να τις διώξουν και, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης, έμειναν υπάλληλοι που κρατούσαν τα πρακτικά στα ΔΣ που αποφάσιζαν για πλαστά δάνεια.

Επιπλέον, το Ταμείο που χρειάζεται εκκαθάριση και δεν μπορεί να κρατήσει τις εν λόγω εργαζόμενες πέταξε 100.000 πολύτιμα ευρώ –καθώς ήταν το ένα πέμπτο της ετήσιας χρηματοδότησης του Ταμείου– σε συνδικαλιστικό συνέδριο, σύμφωνα με την παράταξη,

Πολλά περίεργα συμβαίνουν στο ΥΠΠΟ. Είτε πρόκειται για αποφάσεις της υπουργού είτε για διαδικασίες είτε για μεγάλα λάθη στη στήριξη των εργαζόμενων στον χώρο ή για επιλογές παρατρεχάμενων, όλα μοιάζουν να γίνονται κάτω από ένα πέπλο αδιαφάνειας και με κομματικά αλλά και προσωπικά κριτήρια. Οι καταγγελίες πληθαίνουν, οι πειστικές απαντήσεις αγνοούνται.

Περισσότερα εδώ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter