Υπουργείο Πολιτισμού: Πρωταθλητής στα fake news

Υπουργείο Πολιτισμού: Πρωταθλητής στα fake news

Φωτογραφίες από το παρελθόν ανέσυρε το ΥΠΠΟΑ για να αποδείξει ότι τίποτε σημαντικό δεν έγινε στις Μυκήνες

Το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει να διακινεί fake news και να παραπληροφορεί για να καλύψει τόσο τις δικές του ευθύνες όσο και του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

Έτσι στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Πολιτισμού στο Twiter ανέβηκε σήμερα η ανακοίνωση: «Η Πύλη των Λεόντων και ο Θησαυρός του Ατρέα σήμερα, 31 Αυγούστου. Τα μνημεία που δεσπόζουν στον αργολικό κάμπο από τη 2η χιλιετία π.Χ. δεν επηρεάστηκαν από τη χθεσινή πυρκαγιά. Το Μουσείο Μυκηνών λειτουργεί σήμερα κανονικά και από αύριο θα λειτουργήσει και ο αρχαιολογικός χώρος». Για να γίνει δε πιο πιστευτό ότι τίποτε άξιο λόγου δεν συνέβη στις Μυκήνες, πλαισιώνει το κείμενο με φωτογραφίες που «αποδεικνύουν» τον ισχυρισμό του. 

Οι φωτογραφίες βέβαια είναι παλιότερες και μπορούν να τεκμηριώσουν μόνο την αβελτηρία της επικοινωνιακής ομάδας του ΥΠΠΟΑ. Την ίδια ώρα που τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για την καταστροφή που υπέστη το αρχαιολογικό τοπίο στη γη των Ατρειδών το υπουργείο Πολιτισμού ξεσκονίζει το φωτογραφικό αρχείο που είναι στη διάθεσή του για να πείσει ότι ο όμορφος κόσμος των Μυκηνών παραμένει αγγελικά πλασμένος και όχι δαιμονικά καμένος. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο επέλεξε να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες μνημείων τα οποία ελάχιστα ή καθόλου επηρεάστηκαν από τη φωτιά επιχειρώντας να προκαλέσει σύγχυση και αποκρύβοντας το σύνολο της πραγματικής καταστροφής. Έτσι επέλεξε να κοινοποιήσει φωτογραφία από τον Θησαυρό του Ατρέα και απέφυγε την εικόνα του καμένου περιβόλου στον Τύμβο της Κλυταιμνήστρας.

Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πολιτική του ΥΠΠΟΑ περιορίζεται στην επικοινωνιακή διαχείριση και όχι στα πραγματικά ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter