Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τη νέα κακοκαιρία

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός για τη νέα κακοκαιρία

Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και ο κρατικός μηχανισμός βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων που αναμένονται στη χώρα.

«Η Πολιτεία, ο κρατικός μηχανισμός με τον συντονισμό της Πολιτικής Προστασίας, είναι σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Ζητείται από τους πολίτες σεβασμός στα καιρικά φαινόμενα, και οδική συμπεριφορά με ευθύνη προς το κοινωνικό σύνολο», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, λίγες ημέρες μετά την αποτυχία αντιμετώπισης λίγων εκατοστών χιονιού, που στάθηκαν ικανά να κόψουν στα δύο την Ελλάδα και να εγκλωβίσουν χιλιάδες οδηγούς στα οχήματά τους επί ώρες, στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επισημαίνει τα εξής:

1. Οι κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας θα απαγορεύσουν την κίνηση φορτηγών οχημάτων άνω του 1,5 τόνου στο εθνικό οδικό δίκτυο από την Κυριακή στις 06:00 έως την Δευτέρα στις 24:00.

2. Απαγορεύεται η κίνηση οχημάτων στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.). Συνιστά αντικοινωνική συμπεριφορά και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ. με 60 ημέρες αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων.

3. Όλα τα οχήματα που δεν φέρουν ειδικά ελαστικά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Θα γίνονται έλεγχοι από την τροχαία σε όλο το εθνικό δίκτυο. Δεν θα επιτρέπεται η κίνηση σε αυτοκίνητα που δεν έχουν εφοδιασθεί με αλυσίδες.

4. Καλούνται οι πολίτες που πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερώνονται συνεχώς πριν και κατά την διάρκεια του ταξιδιού από τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο. Οι κατά τόπους Αρχές θα ενημερώνουν για τις καιρικές συνθήκες και την κατάσταση του οδικού δικτύου σε τακτά χρονικά διαστήματα.

5. Η τροχαία και η πυροσβεστική, θα είναι στους δρόμους για να συντονίσουν και να συνδράμουν. Οι πολίτες καλούνται να ακολουθούν τις οδηγίες τους με συναίσθηση ευθύνης. Να είναι σίγουροι πως γνωρίζουν να τοποθετούν αντιολισθητικές αλυσίδες, να βεβαιώνονται πως τα οχήματά τους έχουν επάρκεια καυσίμων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter