Υπουργείο Υγείας: Deal 30 εκατομμυρίων ευρώ με ιδιώτες για τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού

Υπουργείο Υγείας: Deal 30 εκατομμυρίων ευρώ με ιδιώτες για τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού

Το υπουργείο Υγείας στέλνει «δώρο» 30 εκατομμυρίων ευρώ στον ΕΟΠΥΥ ως επιχορήγηση για την «αποζημίωση ιδιωτικών θεραπευτηρίων – κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου».

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλαμβάνει στα διαγγέλματά του ότι η χώρα θα στηριχθεί στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ωστόσο πίσω από τη «μαρκίζα» η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στους ιδιώτες.

Η παραπάνω διαπίστωση ενισχύεται και μέσω της δαπάνης (η οποία εγκρίθηκε την Τρίτη) ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ από το υπουργείο Υγείας προς τον ΕΟΠΥΥ και αφορά: «Επιχορήγηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) για την αντιμετώπιση δαπανών αποζημίωσης ιδιωτικών θεραπευτηρίων –κλινικών, καθώς και ιδιωτών για την πραγματοποίηση κλινικού και εργαστηριακού ελέγχου, στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων για την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού», όπως αναφέρεται.

Εν ολίγοις, το υπουργείο Υγείας διαθέτει ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό σε ιδιώτες για τα διαγνωστικά τεστ κορονοϊού, αφήνοντας στην άκρη τα δημόσια ιατρεία και διαγνωστικά κέντρα, για τα οποία θα απαιτούταν μικρότερο κόστος.

Θέση για την εν λόγω δαπάνη πήρε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του: «Την ίδια στιγμή που ο κύριος Τσιόδρας λέει πως θα γίνονται τεστ μόνο σε
συμπτωματικους ασθενείς γιατί δεν υπάρχουν αρκετά αντιδραστήρια
(;;),το Υπουργείο Υγειας επιχορηγεί τον ΕΟΠΥΥ με 30.000.000 ευρώ για να
ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ
COVID-19! (εκεί που τα βρήκαν τα αντιδραστηρια;;;) Την ίδια στιγμή που αυτό μπορεί να γίνει στο δημόσιο τομεα με το 1/10 αυτών των χρημάτων!».

Η απόφαση του υπουργείου Υγείας, αναρτημένη στη «Διαύγεια»

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/25/5e7a832e825e635a63324942.pdf

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2544386205804845&id=100007004708966

ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ !!!! Την ίδια στιγμή που ο κύριος Τσιόδρας λέει πως θα γίνονται τεστ μόνο σε συμπτωματικους…

Gepostet von Παυλος Πολακης am Dienstag, 24. März 2020

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter