Υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν την προστασία των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητούν την προστασία των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Οι υπουργοί Εξωτερικών πέντε χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με επιστολή τους προς τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ζητούν από την ρωσική κυβέρνηση να προασπίσει τα δικαιώματα της κοινότητας των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες οι ομοφυλόφιλοι στην Δημοκρατίας της Τσετσενίας διώκονται, φυλακίζονται και εξοντώνονται.

 Την επιστολή, αντίγραφο της οποίας διαθέτει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (Agence France-Presse) και την οποία αναμετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, υπογράφουν οι υπουργοί Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Ολλανδίας, Γερμανίας, Γαλλίας και Σουηδίας , Μπόρις Τζόνσον, Μπέρτ Κούντερς, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, Ζαν Μαρκ Ερό και Μάργκοτ Βάλστρεμ.

“Αγαπητέ συνάδελφε, ανησυχούμε βαθύτατα μετά τις πολυάριθμες εκθέσεις διεθνών οργανισμών. Απευθύνουμε έκκληση στη ρωσική κυβέρνηση να ερευνήσει τις φοβερές αυτές καταγγελίες και να εγγυηθεί την ασφάλεια ακτιβιστών και δημοσιογράφων που ασχολούνται με το ζήτημα αυτό”, αναφέρεται στην επιστολή των πέντε ευρωπαίων υπουργών.

Στην επιστολή τους με ημερομηνία 28 Απριλίου, σύμφωνα με το AFP, οι πέντε υπουργοί επισημαίνουν ότι είναι αναγκαίο να σταματήσουν οι διώξεις κατά της κοινότητας των ΛΟΑΔ στην Τσετσενία. ” Καλούμε την ρωσική κυβέρνηση -γράφουν- να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στις αρχές της Τσετσενίας , ώστε να σταματήσουν άμεσα όλες οι διώξεις, να παρασχεθεί βοήθεια στα θύματα και να παραπεμφθούν οι υπάιτιοι στν δικαιοσύνη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter