Αδωνης Γεωργιάδης: Υπουργός παρά τω Πορτοσάλτε

Αδωνης Γεωργιάδης: Υπουργός παρά τω Πορτοσάλτε

Υπάρχει πιο ελεεινή εικόνα από το ξεπουπούλιασμα του Αδωνη με τον –ο Θεός να τον κάνει– ανασχηματισμό του Μητσοτάκη;

Υπάρχει, βέβαια. Είναι η εικόνα του ξεπουπουλιασμένου που φουσκώνει στο Twitter και στα κανάλια και μας δείχνει κάτι σκόρπια φτερά και πούπουλα που του άφησε ο Μητσοτάκης για να μας πείσει ότι παραμένει μεγάλος και τρανός. Ετσι φυσικά το δράμα του, αν υποτεθεί ότι ο Αδωνης και το δράμα μπορούν να συνυπάρχουν στην ίδια φράση, έχει μετατραπεί σε κωμωδία. Φως ιλαρόν αγίας πλάκας για το πολυπληθές κοινό, που ακούει Αδωνη και παθαίνει νανογιλέκο και βρήκε τώρα την ευκαιρία να τον λούσει με όλη την κακεντρέχεια και την κοροϊδία που δικαιούται. Και με απίστευτη ευρηματικότητα στο δούλεμα.

Θα την πάθαινε κάποτε, θα αποφανθεί ο θυμόσοφος της παρέας. Με τον Κυριάκο να έχει ανακαλύψει την κρυφή γοητεία των σημιταίων –ανώμαλες αγάπες, ανώμαλα φιλιά– και να προσπαθεί να προσδώσει στον εαυτό του άρωμα κεντροαριστερό, ο Αδωνης είχε παραγίνει ενοχλητική παραφωνία. Λίγο οι τσιρίδες του, λίγο η σκιά της Novartis, λίγο το βεβαρυμένο ακροδεξιό του μητρώο, λίγο ο κραυγαλέος αντισημιτισμός παλαιότερων εποχών, έγιναν σιγά σιγά το σκοινί που τον κρέμασε στα μανταλάκια της κοροϊδίας. Του έμεινε, θα πεις, ο Αρης, αλλά όλοι καταλαβαίνουν ότι ένας Σκάι δεν φέρνει την άνοιξη. Κι έτσι απολαμβάνουμε τώρα στο κυβερνητικό σχήμα έναν υπουργό άνευ χαρτοφυλακίου, άνευ υπουργείου και παρά τω Πορτοσάλτε.

Και άνευ φιλότιμου, να προσθέσουμε, μια και η βολική αυτή λέξη ανασύρθηκε πρόσφατα από τον πρωθυπουργό. Διότι, βρε ξεφτίλα, θέλει ο Κυριάκος να σε ταπεινώσει δημόσια. Σου παίρνει τα ΣΔΙΤ και τις επενδύσεις και σου αφήνει τα σάψαλα. Σου παίρνει το ψαχνό και σου αφήνει τα κόκαλα. Δίνει στον δικό του άνθρωπο –και άνθρωπο του Δημητριάδη, μην το ξεχνάμε– τα πρωτεία και τα ταμεία. Κι εσύ αντί να πεις «συγγνώμη, σας αγαπώ αλλά δεν θα πάρω» ή έστω να κρυφτείς στην αξιοπρέπεια της σιωπής, διαλαλείς ότι παραμένεις παγόνι ή, ακόμη χειρότερα, ότι αναβαθμίστηκες σε στρουθοκάμηλο; Ενώ ο φιλότιμος λαός, που έχει μπουχτίσει με το θράσος σου, δεν βλέπει παρά μια κότα; Αντε τρίλειρη, για να αντιγράψουμε την Ντόρα.

Επιβεβαιώθηκε όμως και μια παλιά αλήθεια με το ξεπουπούλιασμα του Αδωνη: το Μητσοτακέικο δεν ξέρει από αγάπες, συμφωνίες και αισθήματα. Τον έκανε αντιπρόεδρο ο Μητσοτάκης για να πάρει το κόμμα με τη βοήθειά του. Του έδωσε το κουβαδάκι της ανάπτυξης για να παίζει. Τον έκανε πρώτη μούρη. Και τώρα, επειδή έτσι επιτάσσει το οικογενειακό συμφέρον, του τράβηξε μια καρπαζιά σε απευθείας μετάδοση, να είναι όλη δική του. Και πού ’σαι, Αδωνη. Κανείς δεν σε λυπάται…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter