Υπουργός… real estate

Υπουργός… real estate

Κανένα γύρισμα. Καμία παράσταση. Καμία πρόβα. Κανένα μάθημα. Για δύο μέρες. Ούτε βήμα πίσω δεν κάνει ο καλλιτεχνικός χώρος από το αίτημα της απόσυρσης του ΠΔ που εξισώνει τα πτυχία των δραματικών σχολών με το απολυτήριο λυκείου. Το ΣΕΗ εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη. Απόσυρση του ΠΔ εδώ και τώρα και διαβάθμιση των πτυχίων των καλλιτεχνικών σχολών. Για τους ίδιους λόγους οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου απείλησαν με παραίτηση την κυβέρνηση. Ενώ η κατάληψη της σχολής από τους φοιτητές συνεχίζεται. Πρωτοφανείς καταστάσεις μαζικής και δραστικής κινητοποίησης, συσπείρωσης και αλληλεγγύης. Πρωτοφανής όμως και η απαξίωση από την κυβέρνηση της ΝΔ των ανθρώπων του πολιτισμού.

Την Πέμπτη εκτοξεύτηκε κι άλλο βέλος κατευθείαν στην καρδιά του υπουργείου Πολιτισμού. Από τον Σύλλογο Εργαζομένων Μουσείου Ακρόπολης (ΣΕΜΑ). Για την αλλαγή του καθεστώτος σε ΝΠΔΔ των πέντε μεγάλων μουσείων της χώρας και την αποκοπή τους από την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ένα επιχείρημα της κυβέρνησης ήταν ότι πρέπει να ακολουθηθεί το πρότυπο του Μουσείου της Ακρόπολης. Το επιχείρημα έπεσε στο κενό και μάλιστα από τους ίδιους τους εργαζόμενους του μουσείου.

Τα επιχειρήματά τους είναι πολλά και καταλήγουν ότι «η πολύχρονη εμπειρία μας –τουλάχιστον 13 έτη– ως εργαζομένων στο Μουσείο Ακρόπολης σε ΝΠΔΔ μας έχει δείξει καθετί αρνητικό που αφορά τη λειτουργία ενός τέτοιου οργανισμού και μια τέτοια μετατροπή των άλλων μουσείων δεν είναι αποδεκτή. Οι εργαζόμενοι του Μουσείου Ακρόπολης στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και απαιτούμε την άμεση απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου». Σε τίποτε από όλα αυτά δεν αναφέρθηκε βεβαίως η υπουργός Πολιτισμού στην ομιλία την Πέμπτη στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την πρόταση μομφής. Μίλησε σαν να είναι CEO σε ξένο fund real estate…

ΥΓ.: Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η ιστορική απεργία των ηθοποιών το ’80 είχε κρατήσει έξι μήνες…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter