Υψηλοί τόνοι στην εκδίκαση της μήνυσης Καμμένου κατά των «Παραπολιτικών» – Οι διάλογοι

Υψηλοί τόνοι στην εκδίκαση της μήνυσης Καμμένου κατά των «Παραπολιτικών» – Οι διάλογοι

Εκδικάζεται σήμερα, μετά από μια αναβολή, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων , η μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, κατά του επικεφαλής των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και του διευθυντή σύνταξη της εφημερίδας, Παναγιώτη Τζένου.

Οι δύο δημοσιογράφοι αντιμετωπίζουν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης που αφορά σε σχόλια τους στο ραδιοσταθμό “Παραπολιτικά” για τον ανήλικο γιο του Υπουργού, τον οποίο, όπως αναφέρεται στη μήνυση, εμφάνιζαν ως “φίλα προσκείμενο” σε πρόσωπα με τρομοκρατική δράση.

Κατά τον μηνυτή η συκοφαντική επίθεση στο πρόσωπο του παιδιού του έγινε προκειμένου να αποσύρει ο ίδιος καταγγελίες σε βάρος των δημοσιογράφων σε σχέση με κονδύλια του ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μάκης Βορίδης είναι εκ των υπερασπιστών των δύο κατηγορουμένων.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Άμυνας καταφέρθηκε εναντίον των δύο δημοσιογράφων και κατά τη χθεσινή τοποθέτηση του στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων και των μέσων ενημέρωσης. Από την πλευρά τους οι δύο δημοσιογράφοι μιλάνε για απόπειρα φίμωσης του Τύπου με λασπολογίες και ψέματα.

Η διαδικασία στο ακροατήριο που είναι σε εξέλιξη , γίνεται σε υψηλούς τόνους και από τις δύο πλευρές.

Ο κ Καμμένος καταθέτοντας ανέφερε ότι ο εκδότης των “Παραπολιτικών” και ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας Γ. Κουρτάκης και Παν. Τζένος ,αντιστοίχως, τον εκβίασαν στοχοποιώντας τα παιδιά του. 

Σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, οι σε βάρος του εκβιασμοί έγιναν αφενός επειδή αποκάλυψε τη λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία -όπως ανέφερε – περιλαμβάνονταν τα ονόματα των δυο δημοσιογράφων και αφετέρου επειδή ερευνούσε σε διάφορες πτυχές της υπόθεσης του “Noor 1”. 

Μάλιστα, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της κατάθεσης του ο κ.Καμμένος απευθυνόμενος στον Παν. Τζένο του είπε: “Είσαι εκβιαστής παιδιών…” για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:

Παν. Τζένος: Δεν είπα ποτέ τίποτα για τα παιδιά σου…. Παν. Καμμένος: Καταδικάζεις τον Κουρτάκη; Αν ζητήσει συγνώμη αποσύρω τη μύνηση που έχει καταθέσει…. Παν. Τζένος: Δεν δέχομαι να με λένε έμπορο ναρκωτικών….Δεν ζητώ συγνώμη από συκοφάντες που στοχεύουν σε πολιτικές διώξεις… Παν. Καμμένος: Εγώ είπα ότι είναι υπάλληλος στο “Μετρόραμα” του εμπόρου ναρκωτικών Κοτσιώνη…

Ακόμη, στην κατάθεσή του ο κ. Καμμένος ανέφερε: “Με έχει απειλήσει ο κ. Κουρτάκης…Είναι προσπάθεια εκβιασμού.. Έλεγαν για μένα ότι είμαι αλκοολικός. Αυτό που όμως που δεν μπορούσα να ανεχτώ είναι ότι κατηγορούσαν το παιδί μου ως αναρχικό και τρομοκρατή, συνεργάτη της Πόλας Ρούπα. Αυτό δεν μπορούσα να το αφήσω έτσι”. Αναφερόμενος στο περιβόητο ταξίδι στις Άλπεις ο κ. Καμμένος υποστήριξε ότι οι κατηγορούμενοι “ψευδώς έβαλαν φωτογραφία του σε σουίτα στις Άλπεις…Έδειχναν ένα πεντάστερο ξενοδοχείο που δεν έχω πάει ποτέ. Το έκαναν για μικροπολιτικούς λόγους. Γράψανε ότι επί τρεις ημέρες ήμουν υπό την επήρεια αλκοόλ… Αυτό είναι συκοφαντική δυσφήμιση. Όλα αυτά είναι βαριά συκοφαντικά ….Ο γιος μου δεν είχε σχέση με τρομοκρατία. Προσπάθησαν να αναφερθούν γενικά στα παιδιά μου για να με εκβιάσουν. Στοχεύουν σε εμένα….”.

Πρόεδρος: Μήπως οι αναφορές έγιναν στο πλαίσιο ενός χαβαλέ;

Π. Καμμένος: Όχι. Εγώ πάντα πάλευα κατά της τρομοκρατίας. Με θίγουν προσωπικά και δημιουργούν πρόβλημα στην καριέρα μου.

Πρόεδρος: Θα μπορούσε κάποιος να τα πάρει σοβαρά;

Π. Καμμένος: Οι πρεσβείες τα απομαγνητοφωνούν όλα και κάνουν σχετικά σημειώματα. Δημιουργείται πρόβλημα. Δεν κάνουν σατιρική εκπομπή, δεν είναι η «Ελληνοφρένεια». Κάνουν δημοσιογραφική εκπομπή. Ήθελαν να με παρουσιάσουν ως αλκοολικό. Απειλούσαν ότι θα βγάλουν φωτογραφία με το γιο μου… Αν τον είχαν φωτογραφία με μια μολότοφ στο χέρι ή με την Πόλα Ρούπα να το βγάλουν να το δει και ο κόσμος και εγώ έχω την ευθύνη ως πατέρας. Έκαναν τεράστια ζημιά. Το παιδί το στοχοποιούν λόγω του πατέρα του. Πρέπει να σταματήσετε με μια απόφαση σας να ασχολούνται με τα παιδιά.«Δεν είμαι κανένας δικομανής που πάω να εισπράξω από τα ΜΜΕ . Όταν μου έχουν ζητήσει συγγνώμη αποσύρω τις αιτιάσεις μου… Το έχουν κάνει και σε άλλους και με τη σύζυγο του Κοντονή και με το γιο του Μπαλτάκου…». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter