Ύψιστη τιμή για τον Γιαννάκη – Θα ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA

Ύψιστη τιμή για τον Γιαννάκη – Θα ενταχθεί στο Hall of Fame της FIBA

Tη ύψιστη τιμή για το εκτός ΝΒΑ μπάσκετ επιφύλαξε η FIBA για τον Παναγιώτη Γιαννάκη. Ο εμβληματικός αρχηγός -και προπονητής- της Εθνικής μπάσκετ θα ενταχθεί στο all Of Fame της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τον ερχόμενο Ιούνιο με την «κλάση του 2021».

Ο 62χρονος Γιαννάκης θα γίνει ο τρίτος Έλληνας μπασκετμπολίστας που θα δει το όνομά του γραμμένο στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ, μετά τους Νίκο Γκάλη (2007) και Παναγιώτη Φασούλα (2016).

Η είδηση κυκλοφόρησε από τη Μαδρίτη και θα επιβεβαιωθεί σήμερα με την επίσημη ανακοίνωση, μαζί με άλλα 11 ονόματα από το εκτός ΝΒΑ μπάσκετ. Στο Hall Of Fame της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας έχουν ενταχθεί επίσης από ελληνικής πλευράς οι παλαίμαχοι διαιτητές Κώστας Δήμου και Κώστας Ρήγας.

To τελετουργικό, που πέρυσι αναβλήθηκε, θα γίνει στις 18 Ιουνίου (τόσο για την κλάση του 2020 όσο και για αυτήν του 2021) διαδικτυακά. Το Ηall Of Fame της FIBA εδρεύει στο προάστιο Αλκομπέντας της Μαδρίτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Γκάλης ανήκει από το 2017 και στο …ορίτζιναλ Hall Of Fame και τιμήθηκε στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης, γενέτειρα του μπάσκετ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter