Ζ. Τσιριγώτη: Η ανοχή των πολιτών θα έρθει με την αποσυμφόρηση των νησιών

Ζ. Τσιριγώτη: Η ανοχή των πολιτών θα έρθει με την αποσυμφόρηση των νησιών

Η αντιστράτηγος ε.α. της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη μίλησε για την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης της Λέσβου και τη μεταφορά 5.000 ανθρώπων που έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού στην ηπειρωτική χώρα

Μαγική λέξη για τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης, του προσφυγικού, είναι η συνεργασία καθώς ραβδάκια δεν υπάρχουν τόνισε η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο» αναφορικά με όσα συμβαίνουν στον Έβρο αλλά και όσα γίνονται από το 2015 στα νησιά του Αιγαίου, στη Λέσβο, Χίο και άλλου.

Η αντιστράτηγος ε.α. τόνισε την αναγκαιότητα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με την Αστυνομία, τις ΜΚΟ, την τοπική κοινωνία που αρχικά δήλωνε εθελοντικά την επιθυμία της να βοηθήσει. Μόνο τότε και αν οργανώσεις όλα αυτά σταδιακά βήμα – βήμα θα έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα, εξήγησε.

Η Τσιριγώτη επισήμανε ότι «ο κόσμος στα νησιά με το δίκιο του έχει κουραστεί γιατί αυτήν την κατάσταση τη ζει από το 1990 με αυξομειώσεις στις εισόδους» και εξήγησε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί καθώς στην καθημερινότητα του δεν βρίσκει λύση στα προβλήματα του και πως στη Λέσβο το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης έχει τώρα 25.000 ανθρώπους, αντί για 3.500 άτομα δηλαδή τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας διογκώνονται.

Μίλησε επίσης για την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης της Λέσβου για την μεταφορά 5.000 ανθρώπων που έχουν άρση γεωγραφικού περιορισμού στην ενδοχώρα.

Αν έδειχνες στον κόσμο ότι έχεις γερό κρατικό μηχανισμό που μπορεί να υλοποιήσει τις εξαγγελίες σου και να βγάλει γρήγορα τις αποφάσεις ασύλου θετικές ή αρνητικές, αυτό θα βοηθούσε ώστε ο κόσμος να δείξει ανοχή, εξήγησε.

Οι Έλληνες δεν είναι αυτοί που φαίνονται, όπως τους προβάλλουν δηλαδή τα ΜΜΕ, οι νησιώτες σου δίνουν και τη ψυχή τους και είναι μεμονωμένα περιστατικά αυτά που φέρονται όχι ανθρώπινα επισήμανε μεταξύ άλλων η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter