Ζαβές διαπραγματεύσεις

Ζαβές διαπραγματεύσεις

Γκρίνια ακούει ο Doctor για τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζαββό (φωτογραφία), ο οποίος είναι αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Και δεν έρχεται από το Μαξίμου αλλά από το χρηματοπιστωτικό σύστημα, δηλαδή τις τράπεζες. Κινδυνεύει να φτάσει η γκρίνια στα αυτιά εκείνου που δεν πρέπει στο Μαξίμου, οπότε θα προκύψουν προβλήματα. Το πρόβλημα των τραπεζών είναι ότι δεν προχωρά τίποτε για τα «κόκκινα» δάνεια και για το σχέδιο «Ηρακλής» παρότι ψηφίστηκε ο νόμος. Το ευρωπαϊκό σύστημα συνεχίζει να έχει πολλές επιφυλάξεις και να είναι αρνητικό, λένε και καταλογίζουν στον Γ. Ζαββό «κακές διαπραγματεύσεις με τον SSM». Ετσι περνά ο καιρός, οι τράπεζες μένουν άπραγες, τα «κόκκινα» δάνεια ξανακοκκινίζουν και οι πλειστηριασμοί έρχονται.

Τους έστησε ο Μητσοτάκης

Περισσότερο από μισή ώρα έστησε τα στελέχη του την περασμένη Κυριακή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Και όταν έφτασε ήταν εμφανώς αγουροξυπνημένος. Συνήθως ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι τυπικός οπότε η καθυστέρηση δεν πέρασε απαρατήρητη από τα στελέχη του, που έλεγαν μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Κόλλησε συνήθειες του Τσίπρα». Επειδή έχουν συνηθίσει ο πρωθυπουργός να έρχεται στην ώρα του, ακόμη και τα μεγαλοστελέχη Αντώνης Σαμαράς, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, οι δύο αντιπρόεδροι Αδωνης Γεωργιάδης και Κωστής Χατζηδάκης ήταν εκεί πριν από τις 10.30. Τελευταία, λίγο πριν από τον πρόεδρο, έφτασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο μόνος που έλειπε ήταν ο Κώστας Καραμανλής λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων. Και έτσι δεν βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να χειροκροτήσει τον πρωθυπουργό όταν στα θετικά του επταμήνου ανέφερε την εκλογή της πρώτης γυναίκας προέδρου της Δημοκρατίας σε βάρος του δικού του Προκόπη Παυλόπουλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter