Ζάεφ: Ας μην χάσουμε την ευκαιρία – Πλησιάζει η ψηφοφορία στη Βουλή

Ζάεφ: Ας μην χάσουμε την ευκαιρία – Πλησιάζει η ψηφοφορία στη Βουλή

Με δύο αναρτήσεις του στο Facebook ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ καλεί τους βουλευτές να υπερψηφίσουν την συνταγματική αλλαγή, δηλαδή να σταθούν θετικά στη Συμφωνία των Πρεσπών. Ανάλογη ήταν και η ανάρτησή του στο Twitter.

Τη ίδια ώρα και ενώ η αντιπολίτευση έχει αποσύρει τους ομιλητές της, η ώρα της ψηφοφορίας φαίνεται πως πλησιάζει. Για σήμερα έχουν εγγραφεί περίπου 12 ομιλητές της πλειοψηφίας. Εάν ολοκληρωθούν οι ομιλίες σήμερα, όπως αναφέρει το πρακτορείο mia.mk, ενδέχεται να τεθεί η πρόταση σε ψηφοφορία και σήμερα. Ωστόσο είναι πιθανόν να μεταφερθεί η ώρα της ψηφοφορίας, ενδεχομένως και η ημέρα. 

Για την υπερψήφιση της πρότασης για συνταγματική μεταρρύθμιση (υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών) απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων ή 80/120.

Επισήμως – αν δεν υπάρχουν “κρυμμένα χαρτιά” και ψήφοι – ο Ζάεφ έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 72 ψήφους. 

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντόουλ (το VMRO -DPMNE, είναι μέλος το ΕΛΚ) με ανάρτησή του στο Twitter κάλεσε την αντιπολίτευση στην πΓΔΜ να είναι εποικοδομητική στη δημοκρατική διαδικασία υπογραμμίζοντας πως φέρει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Πάντως και ο ίδιος ο πρωθυπουργός κάλεσε μέσω Facebook και Twitter να υπερψηφιστεί η πρόταση.

Στην πρώτη ανάρτησή του αναφέρει: “Βουλευτές, ας πούμε ναι στην ευκαιρία που βρίσκεται μπροστά μας. Η Ιστορία θυμάται τις σωστές αποφάσεις”.

https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/172932200308488/?__xts__%5B0%5D=68.ARBhILCH9TzCmzr7cOfJkazcA5RRFyPizHMQNW9gDB06V2yogo7_YbJTlzq64TNRA_YNKqvL4DUDybjvBwsMx-F-ItO4xtkfEZQIapB5CfbhcyKZbq4KbyZGQl7H85hHwoyTGJ89fgzjhvbKdG-cFhnJ3WKUL48IjFNQ8oZFTbistTRfIrI3BVCyyZwArlcXRXFWb9GU&__tn__=-R

Στη δεύτερη ανάρτηση αναφέρει: “Σπάνια οι γενεές έχουν την ευκαιρία να τις θυμούνται οι επόμενες. Έχουμε αυτή την ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε”.

https://www.facebook.com/zaevzoran/videos/159665758316055/?__xts__%5B0%5D=68.ARBo77K4ovB2tNLeshS3ul1nY6vx-dLEexwth7PX_fhqjivuBxUHiFSEpy9C-JwdPiN6xQFewGPPy7wEMZ4OvIW0GQJ8NgtEq6QAyc7ts_3Pn95L3CyA2t1nZ3NwChhSaWCalES4bDYXvoqQqPi6_DCeN4wJpimihmCFbugio57-kx6m8WGaytuAU113XeJy48DlpOKM&__tn__=-R

Оваа генерација има шанса да биде запаметена од сите следни генерации

Ретки се генерациите кои имаат шанса да бидат запаметени од сите следни генерации. Ние ја имаме таа шанса. Да не ја пропуштиме.

Gepostet von Zoran Zaev am Donnerstag, 18. Oktober 2018

Με άλλο μήνυμά του στο twitter, o Πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε ότι “όλοι οι Βουλευτές έχουν το ιστορικό καθήκον απέναντι στους πολίτες να ανοίξουν τον δρόμο της Μακεδονίας προς τη σταθερότητα και την οικονομική ευημερία. Ο δρόμος αυτός είναι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε μέσω του διαλόγου με την Ελλάδα”.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Τζόζεφ Ντόουλ (το VMRO -DPMNE, είναι μέλος το ΕΛΚ) σε ανάρτηση στο Twitter καλεί την αντιπολίτευση στην πΓΔΜ να είναι εποικοδομητική στη δημοκρατική διαδικασία υπογραμμίζοντας πως φέρει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

“Θα πρέπει να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις στην πΓΔΜ, που θα είναι καθοριστικές για τις μελλοντικές γενιές. Η αντιπολίτευση φέρει μεγάλη ευθύνη για την πορεία της χώρας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ και πρέπει να είναι εποικοδομητική στη δημοκρατική διαδικασία”. 

Πληροφορίες: mia.mk / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter