Ζάεφ: Εφικτή μια «αξιοπρεπής» λύση και για τις δύο χώρες

Ζάεφ: Εφικτή μια «αξιοπρεπής» λύση και για τις δύο χώρες

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε ότι η επίτευξη λύσης στο θέμα του ονόματος είναι εφικτή έως τα μέσα του 2018 και πρoσέθεσε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα επιτρέψει στη χώρα του να λάβει πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο, στις Βρυξέλλες.

«Ελπίζω ότι θα φτάσουμε σε λύσεις που είναι αρκετά αποδεκτές και για τα δύο μέρη, διότι στο τέλος η λύση πρέπει να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την ταυτότητα των δύο χωρών. Μόνο με αυτόν τον τρόπο οικοδομούνται φιλίες σε μόνιμη και βιώσιμη βάση. Το λέω αυτό γιατί, αν είμαστε έξυπνοι και σοφοί να λύσουμε το πρόβλημα του ονόματος όσο το δυνατό πιο σύντομα, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε και τις προοπτικές αυτών των αποφάσεων» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ, σε δηλώσεις του στον βουλγαρικό τηλεοπτικό σταθμό “NOVA”.

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ επανέλαβε την πρόθεσή του να θέση την προτεινόμενη λύση που ενδεχομένως θα υπάρξει για το όνομα σε δημοψήφισμα και σημείωσε ότι αυτό, θα μπορούσε να λειτουργήσει ως πρόσθετη εγγύηση για την Ελλάδα, καθώς θα καταδεικνύει τη βούληση του λαού της χώρας του για λύση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter