Ζάεφ: Μονόδρομος η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ζάεφ: Μονόδρομος η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ζόραν Ζάεφ επανέλαβε το ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ αποτελεί μονόδρομο για τη χώρα του. Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σε δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ ενώπιον εκπροσώπων του Τύπου, μετά τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη, τονίστηκε ότι το ευρωπαϊκό μέλλον της Βόρειας Μακεδονίας βρέθηκε στο προσκήνιο. Παράλληλα, ο Ζάεφ συζήτησε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την πορεία υλοποίησης της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και τις διμερείς οικονομικές σχέσεις.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε, στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν, να βοηθήσει τη χώρα του στην προσπάθεια που κάνει για ένταξη στην ΕΕ. «Είμαστε υποψήφια χώρα εδώ και μία δεκαπενταετία. Δεν υπάρχει για εμάς εναλλακτική από την πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Εξηγούμε για ακόμα μια φορά ότι δεν περιμένουμε να καταστούμε αμέσως πλήρες μέλος, μόνο να διατηρηθεί αυτό το κίνητρο».

Όσο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε πως εξήγησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την πορεία υλοποίησής της από την πλευρά της χώρας του, ενώ ενημερώθηκε και για την εφαρμογή της από την ελληνική πλευρά.

Για το νέο σήμα των μακεδονικών προϊόντων, ο πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας υπογράμμισε ότι δεν τα έχει δει ακόμη, αλλά και το πως υπάρχει διεθνής κανονισμός γι αυτού του είδους τα ζητήματα, εκφράζοντας την πεποίθηση πως θα βρεθεί ένας τρόπος: «για να προστατεύσουμε τα brands».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter