Ζάεφ κατά VMRO: Πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μας γυρίσει 25 χρόνια πίσω

Ζάεφ κατά VMRO: Πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα μας γυρίσει 25 χρόνια πίσω

Ο πρώην πρωθυπουργός της Βορείου Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, κατήγγειλε μέσω δηλώσεών του, τη στάση του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE, το οποίο έχει εκφράσει επανειλημμένα την αντίθεσή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Ζόραν Ζάεφ εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ, ενόψει των πρόωρων εκλογών της 12ης Απριλίου που θα διενεργηθούν στη χώρα, προς τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μιτσκόσκι, κάνοντας την εξής ερώτηση: «Έχει συνειδητοποιήσει άραγε το VMRO-DPMNE τι θα μπορούσε να συμβεί εάν ακυρωθεί η Συμφωνία της Πρεσπών;».

Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της Βορείου Μακεδονίας, πιθανή ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γυρίσει τη χώρα «25 χρόνια πίσω και στην επιστροφή στην ονομασία FYROM». Ο Ζάεφ υπογράμμισε πως μία τέτοια εξέλιξη θα σήμαινε: «Την ακύρωση της ένταξης της χώρας μας στο ΝΑΤΟ, την εξάλειψη της ευρωπαϊκής προοπτικής, την απώλεια ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις. Χωρίς τη Συμφωνία των Πρεσπών θα εκλείψει η στήριξη των στρατηγικών εταίρων μας, ενώ θα επιδεινωθούν αναπόφευκτα οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις με την Ελλάδα και θα υπάρξουν νέες παρεμποδίσεις από την μεριά της Ελλάδας. Παράλληλα ελλοχεύει ο κίνδυνος για νέα αστάθεια στο εσωτερικό και κίνδυνοι συγκρούσεων που θα αποδυναμώσουν τη σταθερότητα στην περιοχή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter