Ζάεφ σε Τσίπρα: Αλλάζω το όνομα του αεροδρομίου και της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Ζάεφ σε Τσίπρα: Αλλάζω το όνομα του αεροδρομίου και της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Σκοπίων

Σε μία κίνηση-υποχώρηση καλής θέλησης προς την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, ανακοίνωσε ότι η χώρα του θα προχωρήσει στη μετονομασία του αεροδρομίου στα Σκόπια, το οποίο ονομάστηκε από την προηγούμενη Κυβέρνηση Γκρουέφσκι «Μέγας Αλέξανδρος», αλλά και της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Σκοπίων, η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες του Documentonews.gr, θα μετονομαστεί σε Λεωφόρο Φιλίας.

Ήταν μια πρώτη κίνηση από πλευράς της νέας κυβέρνησης στην πΓΔΜ μετά και τις αναφορές του Έλληνα πρωθυπουργού, όλο το προηγούμενο διάστημα ότι δεν αρκεί η αλλαγή ρητορικής αλλά πρέπει να γίνουν και συγκεκριμένες κινήσεις.

Από την πλευρά της η χώρα μας, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας, θα προωθήσει διαδικασίες που έχουν ανασταλεί όπως η ένταξη της πΓΔΜ στην «Πρωτοβουλία Αδριατικής – Ιονίου» και σε επιμέρους οργανισμούς.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι: «Για να προχωρήσει η ένταξη της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ πρέπει να βρούμε λύση στο σύνολο των ανοιχτών θεμάτων» και ειδικά προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του αλυτρωτισμού χωρίς να αφήνουμε κανέναν ανοιχτό παράθυρο για την εκδήλωση τέτοιων φαινομένων στο μέλλον.

Επίσης οι δύο πρωθυπουργοί ανακοίνωσαν την εντατικοποίηση των συνομιλιών σε υψηλότερο επίπεδο (ΥΠΕΞ) με δεδομένο και το γεγονός ότι τόσο ο πρέσβης Βασιλάκης όσο και ο ομόλογός του Ναουμόφσκι που είχαν μέχρι πρότινος την ευθύνη των συνομιλιών υπό τον ΟΗΕ, είχαν προταθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Κυβέρνηση με την επιστροφή του κ. Τσίπρα από το Νταβός θα ενημερώσει για τις εξελίξεις τον ΠτΔ και τους πολιτικούς αρχηγούς ενώ αναμένεται και η επίσκεψη του κ. Μ. Νίμιτς σε Αθήνα και Σκόπια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter