Ζαγορά Πηλίου: To φυσικό φαινόμενο που έδωσε 34 εκατοστά νερού μέσα σε ένα 24ωρο! (Photo+Σχήμα)

Την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 οι κάτοικοι του Ανατολικού Πηλίου αντιμετωπίζουν προβλήματα από πολύωρες και ραγδαίες βροχοπτώσεις που οδηγούν σε κατολισθήσεις, μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου 2018.

Η περιοχή της Ανατολικής Μαγνησίας σχεδόν κάθε χρόνο δέχεται ισχυρές βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις σε μικρά χρονικά διαστήματα κυρίως λόγω των έντονων κλίσεων του ορεινού όγκου του Πηλίου.

Το παρακάτω σχήμα περιγράφει συνοπτικά τις συνθήκες που οδηγούν σε αυτά τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Η ισχυρή επιφανειακή ροή υγρών αερίων μαζών από το Αιγαίο Πέλαγος όπως καταγράφηκε το διήμερο 31/10 – 01/11/2019, δεν μπορεί να υπερπηδήσει τον ορεινό όγκο του Πηλίου μιας και στα ανώτερα στρώματα επικρατεί δυτικό ρεύμα. Οι αέριες μάζες εξαναγκάζονται σε ανύψωση, ψύχονται δημιουργώντας νέφη χαμηλού και μεσαίου ύψους και εκδηλώνεται βροχόπτωση όσο η ροή των αερίων μαζών από το Αιγαίο διατηρείται.  

Πηγή meteo.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.