Ζαγοράκης: Ενας πρόεδρος σε ομηρία…

Ζαγοράκης: Ενας πρόεδρος σε ομηρία…

Πρεμιέρα με… το αριστερό για τον Θoδ. Ζαγοράκη στην ΕΠΟ, που δεν μπορεί να αποφασίσει για τίποτε αφού όλοι οι σύμβουλοι ελέγχονται από ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Αγνωστο πόσο θα αντέξει.

Σε βατερλό για την κυβέρνηση εξελίσσεται η προσπάθεια κομματικοποίησης της ΕΠΟ! O ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ζαγοράκης, ο οποίος πήρε το «δαχτυλίδι» από τον ίδιο τον πρωθυπουργό προκειμένου να είναι υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδίας, στο ξεκίνημα της νέας παραγοντικής καριέρας του έπεσε πάνω σε «κιτρινόμαυρο» τείχος: δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ούτε μία εξουσιοδότηση για να στελεχώσει το προεδρικό του γραφείο! Κι αυτό διότι ακόμη και για τις προσλήψεις στην ομοσπονδία τις αποφάσεις λαμβάνουν η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Οι οργανωτικές και διοικητικές αδυναμίες του Θοδ. Ζαγοράκη δεν μπορούν να μπουν κάτω από το… χαλάκι. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της ΕΠΟ επιθυμεί να έχει δίπλα του συνεργάτες που να εμπιστεύεται και να τον συμβουλεύουν για νομικά και οικονομικά θέματα.

«Εκτιμώ ότι δεν έχει κανείς σας αντίρρηση να οργανώσω ένα Γραφείο Προέδρου και έχω την εξουσιοδότησή σας να προχωρήσω στη στελέχωσή του» είπε στο πρώτο συμβούλιο που προήδρευσε ο Ζαγοράκης και προφανώς θεωρούσε δεδομένο ότι θα του απαντούσαν «ναι, προχώρα…». Τον λόγο πήρε νεόκοπος σύμβουλος, που είπε στον αρχηγό της εθνικής ομάδας του 2004: «Συγγνώμη, δεν κατάλαβα καλά. Οταν λέτε να το στελεχώσετε εννοείτε να προσλάβετε άτομα;». Ο «Ζαγόρ» φανερά δυσαρεστημένος του είπε: «Ναι, τι; Να πάρω καινούργια γραφεία και καρέκλες;». Ο σύμβουλος όμως τον προσγείωσε για δεύτερη φορά: «Οχι, αυτό το θέμα δεν γίνεται. Πρέπει να δούμε σφαιρικά το θέμα των προσλήψεων». Ο Ζαγοράκης αντί να επιμείνει έβαλε την ουρά στα σκέλια και σχεδόν απολογητικά ανέφερε: «Ναι, σας ευχαριστώ, θα το δούμε συνολικά».

Kάπως έτσι μπορεί να είναι η αφετηρία απομυθοποίησης του εμβληματικού αρχηγού της εθνικής ομάδας του ’04, εκτός κι αν ο ίδιος αλλάξει τα δεδομένα. Κάτι τέτοιο τουλάχιστον προς το παρόν δεν προκύπτει και ο Ζαγοράκης ξέρει πως μπήκε μπροστά σε έναν χορό που τον ρυθμό δίνουν κυρίως η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ.

Το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ στην πρώτη του συνεδρίαση μετά τις εκλογές της 27ης Μαρτίου συγκροτήθηκε σε σώμα. Παραμονές της συνεδρίασης ο Ζαγοράκης δέχτηκε αρκετά τηλεφωνήματα από τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, στα οποία του επανέλαβε ότι στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ πρέπει να εκλεγεί η δικηγόρος και πρώην εκπρόσωπος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Αθηνά Μπαλωμένου. Αυτή ήταν η γραμμή του Μεγάρου Μαξίμου, ωστόσο ο Γεραπετρίτης το είπε, ο Γεραπετρίτης το άκουσε. Βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ, ο πρόεδρός της κάνει την εισήγηση για το πρόσωπο που θα καταλάβει τη συγκεκριμένη θέση-κλειδί. Οταν λοιπόν ήρθε η ώρα για να κάνει την πρότασή του ο «Ζαγόρ» απευθύνθηκε στους συμβούλους λέγοντας ότι «παραιτούμαι από το δικαίωμα να προτείνω εκτελεστικό γραμματέα» και βγήκε από την τηλεδιάσκεψη χωρίς καν να ψηφίσει. Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου πήρε τον λόγο και πρότεινε τον δημοσιογράφο Ιάκωβο Φιλιππούση, ο οποίος ήταν ο εκλεκτός της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ. Ο Ζαγοράκης δεν ακολούθησε τα «θέλω» του Μεγάρου Μαξίμου, γιατί το συμβούλιο θα απέρριπτε την πρότασή του για την Αθ. Μπαλωμένου και θα έπρεπε έτσι να παραιτηθεί.

Ο παλαίμαχος αρχηγός αποφάσισε να… κολυμπήσει στα θολά και βρόμικα νερά του ελληνικού ποδοσφαίρου ως πρόεδρος της ΕΠΟ μόνο και μόνο επειδή ήθελε να επιστρέψει στην… αγκαλιά της Νέας Δημοκρατίας. Για τους Ελληνες φιλάθλους είναι ένας μύθος, όπως και οι συμπαίκτες του που κατέκτησαν το Euro, όμως εύκολα μπορεί να ξεπέσει με την εμπλοκή του στα διοικητικά της ομοσπονδίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter