Ζάιμπερτ: Η Γερμανία θα ήταν ικανοποιημένη με θετική απόφαση στο Eurogroup

Ζάιμπερτ: Η Γερμανία θα ήταν ικανοποιημένη με θετική απόφαση στο Eurogroup

O εκπρόσωπος της καγκελαρίας Στέφεν Ζάιμπερτ επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο ότι η χτεσινή συνομιλία Μέρκελ-Τσίπρα αφορούσε μεταξύ άλλων και την τρέχουσα αξιολόγηση του τρίτου Προγράμματος. 

Συγκεκριμένα, είπε πως «επιτεύχθηκε πρόοδος» και ότι αρμόδιο όργανο γι’ αυτό το θέμα είναι το Eurogroup. Πρόσθεσε δε ότι η γερμανική κυβέρνηση «θα ήταν ικανοποιημένη» αν από το Eurogroup της Δευτέρας προέκυπτε μια «θετική απόφαση», αν και «η καγκελάριος δεν εκφράζει κάποια προσδοκία για το πότε θα επιτευχθεί μια θετική αξιολόγηση».

Όπως επίσης είπε στην ενημέρωση του Τύπου o εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Ντένις Κόλμπεργκ, στόχος της συνεδρίασης του Eurogroup στις 22 Μαΐου είναι το «κλείσιμο» της αξιολόγησης και σημείωσε: «Το κατά πόσο αυτό θα σταθεί εφικτό, θα το δούμε. Δεν μπορούμε να πούμε από τώρα το τι θα προκύψει στη συνεδρίαση».

Ο κ. Κόλμπεργκ αρνήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση τι θα προκύψει σε περίπτωση που τη Δευτέρα το ΔΝΤ αρνηθεί τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στο κατά πόσο θα σταθεί δυνατό σ’αυτή την περίπτωση να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς την Ελλάδα ως τον Ιούλιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter