Ζακ Κωστόπουλος: Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης της αποφυλάκισης του μεσίτη πρότεινε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ζακ Κωστόπουλος: Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης της αποφυλάκισης του μεσίτη πρότεινε ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Να γίνει δεκτή η αίτηση αναίρεσης κατά της αποφυλάκισης του μεσίτη Αθανάσιου Χορταριά, εκ των καταδικασθέντων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Ο κατηγορούμενος ήταν παρών στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δυο δικηγόρους, Ιωάννη Γλύκα και Ορφέα Φίλο οι οποίοι στις αγορεύσεις τους, ζήτησαν από το Δικαστήριο να μην συνταχθεί με την εισαγγελική πρόταση. Μάλιστα ο Ι. Γλύκας αναφερόμενος στην πράξη του εντολέα του είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στους δικαστές ότι ο Αθ. Χορταριάς «ζητείται να γυρίσει στη φυλακή επειδή έδειξε αλτρουισμό», αφού όπως είπε το μόνο που έκανε ήταν να βοηθήσει τον συγκατηγορούμενο του.

Σε δηλώσεις της σε δημοσιογράφους η μία εκ των συνηγόρων της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου Κλειώ Παπαπαντολέων τόνισε ότι «ο ισχυρισμός της υπεράσπισης ότι η βίαιη θανάτωση, το βίαιο λιντσάρισμα του Ζακ Κωστόπουλου, το οποίο έχουμε δει όλο το πανελλήνιο στις τηλεοράσεις μας, πρόκειται για πράξη αλτρουιστική είναι προκλητικός είναι εξωφρενικός και αντίθετος σε κάθε λογική» και πρόσθεσε:

«Αναμένουμε την απόφαση του Αρειου Πάγου. Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ήταν σαφής και αιτιολογημένη και έκρινε ότι το έγκλημα αυτό έχει τελεστεί με ιδιαίτερη σκληρότητα και ότι ο κατηγορούμενος είναι αμετανόητος. Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία ισχύουν ακέραια μέχρι και σήμερα. Ο ίδιος επί της ουσίας εμένει στο αμετανόητο της πράξης τίποτα διαφορετικό δεν έχει κάνει μέχρι σήμερα και νομίζω ότι πρέπει η αίτηση να γίνει δεκτή».

Σημειώνεται πως η δίκη σε δεύτερο βαθμό που είχε προσδιοριστεί στις 20 Ιανουαρίου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείο, αναβλήθηκε για 15 Δεκεμβρίου 2023 λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης του μεσίτη Ι. Γλύκα ο οποίος δήλωσε πως τον εκπροσωπεί μόνος του και δεν είναι δυνατόν να παραστεί, κάτι που σήμερα δεν ίσχυε κατά τη συζήτηση της αίτησης ενώπιον του Ζ’ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου.

Υπενθυμίζεται ότι πρωτόδικα ο Αθ. Χορταριάς καταδικάστηκε σε κάθειρξη δέκα ετών για πρόκληση θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ωστόσο αποφυλακίστηκε δύο μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση, ενώ του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης μίας φοράς τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

Η απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες και μέχρι τότε ο μεσίτης θα παραμείνει εκτός φυλακής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter