Ζακ Vs Iωάννης

Ζακ Vs Iωάννης

Μεγάλη ημέρα η περασμένη Πέμπτη που το ημερολόγιο σημάδευε την 30ή Ιανουαρίου. 

Κι αν εσείς πιστεύετε ότι δεν είναι μεγάλη ημέρα εκείνη που μας παρακινεί να ανακαλούμε στη μνήμη μας το πνευματικό κλέος όχι ενός ούτε δύο αλλά τριών ολόκληρων ιεραρχών, τότε δεν υπάρχει απολύτως καμία βάση συζήτησης. Ο λόγος για τους τρεις ακραιφνέστατους θεολόγους, τους τρεις χαλκέντερους προμάχους του Χριστού, τους τρεις σημαντικούς πυλώνες της ελληνορθοδοξίας και προκρούστειους βασανιστές του νεοπλατωνισμού Μέγα Βασίλειο, Γρηγόριο τον Θεολόγο και Ιωάννη τον Χρυσόστομο. Προαιρετικό εκκλησιασμό και κατήχηση των μαθητών προέβλεπε με εγκύκλιο το υπουργείο Παιδείας αυτήν τη παμμέγιστη ημέρα, κατά την οποία διάφορα πνευματικά σαπρόφυτα –καθώς η πολιτική συγκυρία είναι βολική– βρήκαν την ευκαιρία να δράσουν.

Ετσι, μετά το τέλος του εκκλησιασμού γυμνασίου στον Χολαργό μοιράστηκε φυλλάδιο το οποίο μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η ομοφυλοφιλία αποτελεί τον κολοφώνα των αμαρτημάτων. Και για ποιον λόγο αποτελεί τον κολοφώνα, δηλαδή το αποκορύφωμα των αμαρτημάτων, πολύ πάνω κι από ειδεχθείς πράξεις, όπως π.χ. ο φόνος; Διότι συνιστά μία ευθεία ύβρη απέναντι στο πιο τέλειο δημιούργημα του θεού που είναι ο άνθρωπος…». Αυτός ο εμετός μίσους, απαξίας, ευτέλειας, προκατάληψης, μικρόνοιας και σκοταδισμού επιτράπηκε να μοιραστεί σε παιδιά γυμνασίου για να αντιληφθούν και τα ίδια το μέγεθος του ενός από τους τρεις άντρες τη μνήμη των οποίων για κάποιον δαιμονικό λόγο πρέπει να ανακαλούμε σε ετήσια βάση, του Ιωάννη του Χρυσόστομου. Τέτοιος ήταν εκείνος ο άντρας που έβαλλε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του κατά δικαίων και αδίκων (όχι όμως και κατά των ισχυρών).

Και μου έρχεται στον νου ένας άλλος άνθρωπος, ο Ζακ Κωστόπουλος, που σε σαρκαστικό του ποστ στο Facebook «συμφωνούσε» με τον Δένδια πως έχουμε τραγικής ποιότητας μετανάστες, όπως και «πολύ κακής ποιότητας αδερφές που τρέχουνε στα Pride με φτερά και πούπουλα, κακής ποιότητας φεμινίστριες που δεν ξυρίζονται, τραγικής ποιότητας και φτωχής αισθητικής Ρομά. […] Εχουμε όμως εξαιρετικής ποιότητας φασίστες». Και εξαιρετικής ποιότητας τρεις ιεράρχες, θα συμπληρώσω.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter