Ζάκυνθος: Αναστάτωση από ανάφλεξη σε καμινάδα στο νοσοκομείο – «Μεθοδευμένη κατάρρευση», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ζάκυνθος: Αναστάτωση από ανάφλεξη σε καμινάδα στο νοσοκομείο – «Μεθοδευμένη κατάρρευση», καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Αναστάτωση προκλήθηκε την Κυριακή καθώς τις μεσημεριανές ώρες σημειώθηκε ανάφλεξη σε καμινάδα στο ενεργειακό κτίριο του νοσοκομείου Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το Imerazante.gr, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο επενέβησαν άμεσα σβήνοντας τη φωτιά. Στο σημείο έσπευσε ταχύτατα η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 2 οχήματα και 4 άνδρες.

Η μεθοδευμένη κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων δεν προέρχεται μόνο από την υποστελέχωση αλλά και την πλημμελή συντήρηση του ιατρικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποστηρικτικών υποδομών» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή το ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ζακύνθου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΕ Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία:

Με έκδηλη ανησυχία και πλήθος ερωτηματικών η τοπική κοινωνία παρακολουθεί τα όσα πρωτοφανή διαδραματίσθηκαν την Κυριακή 17 Δεκέμβρη στο κεντρικό σύστημα θέρμανσης-ζεστού νερού του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Σύμφωνα με δημοσίευμα του τοπικού τύπου, υπήρξε έκρηξη και ανάφλεξη της κύριας καμινάδας του νοσοκομείου και παρά την επέμβαση της πυροσβεστικής, τελικά τόσο η καμινάδα όσο και ο αντίστοιχος καυστήρας- λέβητας υπέστησαν μεγάλη ζημιά και τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι η πυροσβεστική υπηρεσία εκτελεί προανάκριση για το περιστατικό.

Πλήθος ερωτημάτων για διαχρονικές αστοχίες και σοβαρές παραλείψεις της διοίκησης του νοσοκομείου τίθενται εκ των πραγμάτων.

Ποιες ήταν ακριβώς οι συνθήκες που προκάλεσαν την έκρηξη και την ανάφλεξη; Υπάρχει κίνδυνος αυτές να επαναληφτούν;

Πότε και ποιοι έλεγχοι και εργασίες συντήρησης είχαν πραγματοποιηθεί στα συστήματα, που εκδηλώθηκε η έκρηξη και η πυρκαγιά; Να δοθούν στην δημοσιότητα τα τεχνικά δελτία συντήρησης.

Να δοθεί στην δημοσιότητα η άδεια πυρασφάλειας του νοσοκομείου. Ισχύει ότι υπήρξε διοικητικό πρόστιμο της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε βάρος του νοσοκομείου; Ισχύει επίσης ότι το πρόστιμο αυτό δεν εκτελέστηκε με άνωθεν παρέμβαση;

Τι συμβαίνει με την λειτουργία του κεντρικού συστήματος ελέγχου και διαχείρισης βλαβών (BMS); Να δοθεί στην δημοσιότητα η σύμβαση λειτουργίας του.

Είναι προφανές ότι η μεθοδευμένη κατάρρευση των δημόσιων νοσοκομείων δεν προέρχεται μόνο από την υποστελέχωση αλλά και την πλημμελή συντήρηση του ιατρικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποστηρικτικών υποδομών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ο τοπικός βουλευτής της ΝΔ κ. Ακτύπης, που είναι και γιατρός του νοσοκομείου, φέρουν ακέραια την ευθύνη για την διοίκηση των α(χ)ρίστων και επικίνδυνων γαλάζιων ημετέρων του νοσοκομείου μας, που τους επιβραβεύουν μάλιστα με αυξήσεις στους μισθούς τους μέχρι και 75%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter