Ζάκυνθος: Καταλήψεις στα σχολεία – Θέρμανση και υποδομές τα αιτήματα

Ζάκυνθος: Καταλήψεις στα σχολεία – Θέρμανση και υποδομές τα αιτήματα

Δεν είναι δυνατόν να κάνουμε μάθημα και να μην μπορούμε να συγκεντρωθούμε από το κρύο. Θέλουμε θέρμανση”. Αυτή η δήλωση ανήκει στους μαθητές από το Γυμνάσιο Βανάτου, που αποφάσισαν να μπουν στο χορό των σχολικών κινητοποιήσεων εξαιτίας κάποιων βασικών ελλείψεων που υπάρχουν με κυριότερη αυτή της θέρμανσης.

Τον τελευταίο μήνα, το ένα μετά το άλλο ακολουθούν τα σχολεία της Ζακύνθου κάνοντας καταλήψεις ώστε να διεκδικήσουν αυτά που πιστεύουν πως δικαιούνται να έχουν όπως όλοι οι υπόλοιποι μαθητές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την αρχή έκανε το Μουσικό Σχολείο Ζακύνθου που για ακόμη μια χρονιά είδαν σημαντικές ελλείψεις τόσο σε καθηγητές γενικών μαθημάτων, όσο και ειδικότητας μουσικών μαθημάτων και έχοντας χάσει πάνω από 400 ώρες διδασκαλίας οργάνων. Τα κενά που είχε το σχολείο, τόσο στη γενική όσο και στη μουσική παιδεία, είχαν ως αποτέλεσμα να υπολειτουργεί. Ένα ακόμη βασικό τους αίτημα, αφορούσε την σίτιση των μαθητών. Τα παιδιά, που δεν είχαν χώρο για το καθημερινό φαγητό τους, αναγκάζονταν να γευματίζουν με σάντουιτς τα οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Λιβέρη, δεν ήταν υγιεινά και δεν σερβίρονταν τις κατάλληλες ώρες.

Ακολούθησαν οι μαθητές του 19ου Γυμνασίου – Λυκείου Ζακύνθου, οι οποίοι προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του σχολείου τους ζητώντας από τον Δήμο, την Περιφέρεια και τις υπόλοιπες τοπικές αρχές να παρέμβουν για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι υποδομές τους. Σοβάδες έτοιμοι να πέσουν, ετοιμόρροπες τάξεις και σαπισμένα πατώματα είναι η εικόνα που συναντά κανείς όταν πηγαίνει μια βόλτα στο σχολείο και τις υποδομές του. Ακόμα και η τουαλέτα και οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώροι βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.

Επόμενο σχολείο στη σειρά, με νέα κατάληψη, να συμπληρώσει το “καρέ”, έρχεται το Γυμνάσιο Βανάτου. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για την έλλειψη θέρμανσης στο χώρο που φοιτούν και ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση για το πρόβλημα αλλιώς δεν πρόκειται να ανοίξουν το σχολείο.

Πηγή: imerazante

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter