Ζάκυνθος: Κίνηση για τον καθαρισμό από τα σκουπίδια της πιο διάσημης παραλίας

Ζάκυνθος: Κίνηση για τον καθαρισμό από τα σκουπίδια της πιο διάσημης παραλίας

Σε μια συντονισμένη ενέργεια καθαρισμού της περιοχής πάνω από το «Ναυάγιο» πρόκειται να προχωρήσει η εθελοντική ομάδα Ζακύνθου προσκαλώντας όλους τους ζακυνθινούς να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια.

Η συγκεκριμένη ενέργεια θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Ιουλίου με σημείο συνάντησης την περιοχή πάνω από τον «Παναγιώτη», στο μέρος όπου χιλιάδες τουρίστες βγάζουν κάθε χρόνο φωτογραφίες και βίντεο με φόντο το φημισμένο καράβι.

Για τη δράση μας μίλησε ο κ. Διονύσης Νικολόπουλος «Η εθελοντική ομάδα Ζακύνθου διοργανώνει έναν εθελοντικό καθαρισμό στην περιοχή του “Ναυαγίου”, όχι κοντά στα καταστήματα αλλά στην περιοχή δεξιά και αριστερά. Η συγκεκριμένη περιοχή έχει τεράστιο πρόβλημα αφού δεν διαθέτει κάδους απορριμάτων. Παράλληλα ότι μαζέψουμε θα πεταχτεί σε κάδους που ελπίζουμε να βρούμε αν όχι στις Βολίμες, σε άλλη περιοχή». Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα την παραλία του «Ναυαγίου» επιχείρησαν να καθαρίσουν και μεμονωμένες ομάδες πολιτών σε μια προσπάθεια διατήρησης του φυσικού τοπίου καθαρού για τους επισκέπτες και τους τουρίστες.

Η εθελοντική ομάδα Ζακύνθου θεώρησε απαραίτητο τον καθαρισμό μιας τόσο φημισμένης περιοχής για το νησί μας «Το εντάξαμε στις ενέργειές μας γιατί μάθαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην περιοχή. Αποστέλλουμε μια πρόσκληση να μας ακούσουν, να μας ακολουθήσουν και να μας βοηθήσουν. Εμείς θα διαθέσουμε γάντια και σακούλες. Το μόνο που χρειάζεται είναι καλή διάθεση και βοήθεια», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος.

Υπενθυμίζουμε πως η Ομάδα δραστηριοποιείται σε κάθε λογής εθελοντική δράση: τη γνωρίσαμε με καθαρισμούς και ευπρεπισμούς δρόμων της πόλης, τον εφιαλτικό περασμένο χειμώνα, όταν είχε σταματήσει η αποκομιδή των απορριμμάτων αλλά και στην αφαίρεση αφισών από την πόλη και τα περίχωρά της. Συνεισφέρει και σε άλλες πλευρές της κοινωνίας μας, βοηθώντας όπως μπορεί, ενώ διοργανώνει και εκδηλώσεις με σκοπό να βοηθηθεί και να διαφημιστεί το νησί μας. Μακάρι όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι φορείς του νησιού να ανταποκρίνονταν τόσο άμεσα ή καλύτερα να αντιλαμβάνονταν τα των αρμοδιοτήτων τους, χωρίς να χρειαστεί επισήμανση.

Μέτρα για την περιοχή

Παράλληλα, ο Δήμος παρά τον αρχικό σχεδιασμό δεν ξεκίνησε τις παρεμβάσεις για την περίφραξη του πλοίου, ώστε να μην υπάρχει πρόσβαση από τους λουόμενους που συχνά ευθύνονται για φθορές και ζημιές. Επίσης, τοποθετήθηκαν κάποιες πινακίδες προειδοποιητικές από την Ιερά Μητρόπολη. Προβλέφθηκε, επίσης, αλλά δεν έγινε η πρόσληψη φύλακα που θα είναι υπεύθυνος για την επιτήρηση της παραλίας τις ώρες που υπάρχουν λουόμενοι με στελέχη του δήμου να δηλώνουν προσφάτως στην εφημερίδα μας ότι “Ταυτόχρονα προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια για πρόσληψη προσωπικού ασφαλείας στην παραλία. Ελπίζουμε οι υπηρεσίες του Δήμου να δράσουν αρκετά αποτελεσματικά και να έχουν εξασφαλίσει τουλάχιστον ένα άτομο για τη φύλαξη της παραλίας για το καλοκαίρι. Στο άμεσο μέλλον θα συνεχίσουμε να μελετούμε κι άλλες ενέργειες και για την προφύλαξη, αλλά και για τη συντήρηση του ναυαγίου”.

Την παραπάνω δαπάνη ανέλαβε να καλύψει ιδιώτης χορηγός και συγκεκριμένα η “Monster Energy Yamaha” που έκανε τη μεγάλη διαφημιστική δράση τον προηγούμενο Οκτώβριο με τη βιντεοσκόπηση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή MXGP, Romain Febvre. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει καμιά θετική εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: imerazante

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter