Ζάκυνθος: Κλειστή μέχρι νεωτέρας η περιοχή του Ναυαγίου

Ζάκυνθος: Κλειστή μέχρι νεωτέρας η περιοχή του Ναυαγίου

Κλειστή αποφασίστηκε να παραμείνει κατά την έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας η περιοχή του Ναυαγίου για όλους, τόσο από την στεριά, όσο και από την θάλασσα, υπό το φόβο νέων κατολισθήσεων μετά τον σεισμό των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η οποία έλαβε χώρα στον θαλάσσιο χώρο 57 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πόλης του Ληξουρίου, ανοιχτά της Κεφαλονιάς.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, παρουσία των εμπλεκόμενων φορέων, ενώ την Παρασκευή, αναμένεται κλιμάκιο σεισμολόγων και γεωλόγων του ΟΑΣΠ στη Ζάκυνθο, ώστε να επισκεφθεί το Ναυάγιο και να εξετάσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

«Ο σεισμός που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Ζάκυνθο προκάλεσε μικρής έκτασης κατολίσθηση, η οποία είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας της κατάστασης στην περιοχή του ”Ναυαγίου” στη Ζάκυνθο», δήλωσε από πλευράς του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Πρόσθεσε δε ότι θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί ήδη στην περιοχή δηλαδή οι τρεις ζώνες προστασίας στην παραλία.
Υπενθυμίζεται πως ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος είχε κάνει λόγο στα social media πριν μερικές μέρες, για τον κίνδυνο πρόκλησης προβλημάτων στην παραλία του Ναυαγίου, σε περίπτωση σεισμού, εφιστώντας την προσοχή στις αρχές.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Facebook, ο σεισμολόγος είχε προειδοποιήσει:

«Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν», γράφει ο ειδικός επισυνάπτοντας παράλληλα και τοις φωτογραφίες από το σημείο.

«Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν» προσθέτει αναφέρει κ. Παπαδόπουλος κάνοντας ξεκάθαρη αναφορά σε περιστατικό που είχε συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2018.

Θέλοντας, μάλιστα, να τονίσει τον επείγοντα χαρακτήρα της έκκλησής του, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος γράφει «την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς» συμπληρώνοντας δηκτικά: «Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”».

Διαβάστε επίσης:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter