Ζάκυνθος: Ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το έγκλημα στον Λαγανά;

Ζάκυνθος: Ρατσιστικά κίνητρα πίσω από το έγκλημα στον Λαγανά;

Την πιθανότητα ρατσιστικού κινήτρου που αναδείχθηκε μέσω μιας… selfie φωτογραφίας που έβγαλε ο 22χρονος Τεξανός τουρίστας Jaward-Bakari Henderson με μπαργούμαν από τη Σερβία, εξετάζουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ζακύνθου, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος”, οι εικόνες από κάμερες ασφαλείας φέρεται να έχουν αναδείξει και την αφορμή και τον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου του 22χρονου Αμερικανού τουρίστα, όχι όμως και οι καταθέσεις των τουλάχιστον έξι κατηγορουμένων. Αρνούνται κάθε εμπλοκή τους με το φρικτό έγκλημα και υποστηρίζουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους, πόσο μάλλον ότι εξωθήθηκαν στο έγκλημα με ρατσιστικά κίνητρα, επειδή ο νεαρός Αμερικανός «τόλμησε» να φλερτάρει με γυναίκα από την πατρίδα τους.

Σύμφωνα εξάλλου με το πόρισμα της ιατροδικαστού Αγγελικής Τσιόλα, σε 30 δευτερόλεπτα οι δράστες κατάφεραν τόσο σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, που προκάλεσαν σχεδόν άμεσα το θάνατο του άτυχου 22χρονου. Όπως διαπίστωσε η ιατροδικαστής, ο θάνατος προήλθε από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν εγκεφαλική αιμορραγία. Επιπλέον διαπιστώθηκαν κακώσεις σε όλο του το σώμα, όχι, όμως, και τραύματα άμυνας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter