Ζάκυνθος: Σε σχετική ύφεση η φωτιά – Προσαγωγές δύο υπόπτων για εμπρησμό (Video)

Ζάκυνθος: Σε σχετική ύφεση η φωτιά  – Προσαγωγές δύο υπόπτων για εμπρησμό (Video)

Δυο προσαγωγές υπόπτων είχαμε στις Μαριές, ενώ ο ένας σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη. Η φωτιά βρίσκεται σε σχετική ύφεση ενώ νωρίτερα κινδύνεψε το χωριό με τους πυροσβέστες να παλεύουν μέσα στις αυλές των σπιτιών. 

Σε σχετική ύφεση βρίσκεται σήμερα το πρωί το πύρινο μέτωπο στις Μαριές μετά τη νύχτα κόλασης που βίωσαν οι κάτοικοι της Κοινότητας αφού η φωτιά μπήκε κυριολεκτικά μέσα στο χωριό και οι φλόγες περικύκλωσαν σπίτια, αποθήκες και αγροικίες, ευτυχώς όμως χωρίς σοβαρές απώλειες, αφού καταστράφηκαν μόνο μη κατοικίσιμα κτίσματα και παλιές αποθήκες και αγροικίες.

Στο μεταξύ ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, τόνισε ότι η κατάσταση είναι καλύτερη σήμερα.

Δύσκολη η νύχτα που πέρασε

Πολύ δύσκολη η νύχτα στο χωριό Μαριές στην Ζάκυνθο αφού για δεύτερη συνεχόμενη βραδιά βρέθηκε σε πύρινο κλοιό. Γύρω στα μεσάνυχτα η πύρινη λαίλαπα έκαψε σπίτι που βρισκόταν λίγο έξω από το χωριό, μέσα στο δάσος.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις υποχώρησαν μέσα στο χωριό και έδωσαν τη μάχη μέσα από τις αυλές των σπιτιών.

Η κατάσταση ήταν αποπνικτική στην περιοχή, ενώ απομακρύνθηκαν 20 ηλικιωμένοι από τις Μαριές με mini bus του Δήμου. Οι υπόλοιποι κάτοικοι έμειναν στο χωριό για να το υπερασπιστούν. Οι κατοικίες κινδύνεψαν αρκετές φορές, αλλά η μάχη πυροσβεστικής και κατοίκων έχει αποσοβήσει μεγαλύτερες καταστροφές.

Μεγάλες δυνάμεις πυρόσβεσης στην περιοχή

Σύμφωνα με πηγές του αρμόδιου υπουργείου στην περιοχή επιχειρούν 5 αεροπλάνα Καναντέρ, 4 ελικόπτερα, 3 μπουλντόζες του στρατού, καθώς και 150 πυροσβέστες με 53 οχήματα.

Προσαγωγές υπόπτων

Δυο προσαγωγές υπόπτων έγιναν στις Μαριές, την ώρα που το χωριό παλεύει να σωθεί από τις φλόγες. Ο ένας μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες συνελήφθη

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τα δύο αυτά άτομα εντοπίστηκαν από πιλότο ελικοπτέρου το οποίο επιχειρούσε κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται δυτικά του χωριού Μαριές.

Οι δηλώσεις του γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Μια δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή για τη Ζάκυνθο, «από τις πολλές φέτος», καθώς οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη με τα πύρινα μέτωπα προσπαθώντας να τα κρατήσουν μακριά, κυρίως από τις κατοικημένες περιοχές, να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές» είπε ο κ. Καπάκης και τόνισε ότι την ώρα που «προσπαθούσαν να ελέγξουν τις ήδη υπάρχουσες πυρκαγιές, προέκυπταν νέες εστίες και αυτό έκανε ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων».

«Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό» επεσήμανε ο γγ Πολιτικής Προστασίας, λέγοντας μάλιστα ότι «οι άνθρωποι που ήταν επάνω στα ελικόπτερα, εντόπισαν άτομα που προσπαθούσαν να βάλουν φωτιά σε άλλα σημεία».

Περισσότερα ΕΔΩ

Φωτογραφία:imerazante.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter