Ζαπορίζια: Ουκρανικούς βομβαρδισμούς κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο καταγγέλλουν οι Ρώσοι

Ζαπορίζια: Ουκρανικούς βομβαρδισμούς κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο καταγγέλλουν οι Ρώσοι
T

Βομβαρδισμοί σημειώθηκαν την Πέμπτη στην περίμετρο του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια, με τις ρωσικές δυνάμεις που πλέον έχουν υπό τον έλεγχό τους τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό στην Ευρώπη, να επιρρίπτουν την ευθύνη στους Ουκρανούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τοπικές πηγές που επικαλούνται τα πρακτορεία ειδήσεων Tass και RIA τρία βλήματα έπεσαν σε έδαφος κοντά στο χώρο αποθήκευσης ραδιενεργών ισοτόπων.

«Οι ειδικοί του σταθμού έλαβαν οδηγίες να μετακινηθούν σε προστατευμένους χώρους. Προς το παρόν, δεν έχει καταγραφεί μόλυνση στο σταθμό. Το υπόβαθρο ακτινοβολίας είναι φυσιολογικό», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram ο Βλαντιμίρ Ρόγκοφ, εκπρόσωπος της περιφερειακής διοίκησης.

Την ίδια ώρα, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε σε άμεση παύση κάθε στρατιωτικής δραστηριότητας κοντά στον πυρηνικό σταθμό. «Καλώ τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Ουκρανίας να παύσουν αμέσως όλες τις στρατιωτικές δραστηριότητες στην άμεση περί τον σταθμό περιοχή και να μην στοχοποιούν τις εγκαταστάσεις του και την γύρω ζώνη», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γκουτέρες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θέμα των βομβαρδισμών πέριξ του πυρηνικού σταθμού θα βρίσκεται την Πέμπτη στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γκουτέρες καλεί σε παύση στρατιωτικών δραστηριοτήτων στη Ζαμπορίζια

Πηγή: AFP, TASS

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter