Ζαχαριάδης, Βαφειάδης, Καραγιώργης. Οι κορυφαίοι της ελληνικής τραγωδίας, στο HOTDOC HISTORY που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ένα μοναδικό ιστορικό αφιέρωμα στα τρία κορυφαία στελέχη του ΚΚΕ και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Ο μεγάλος και αντιφατικός Νίκος Ζαχαριάδης, ο αιρετικός Μάρκος Βαφειάδης και ο πολυτάλαντος, γοητευτικός διανοούμενος Κώστας Καραγιώργης.

Οι αγώνες, οι θυσίες και οι μελανές σελίδες. ΟΙ απομακρύνσεις και εκπτώσεις από τον κομματικό μηχανισμό αλλά και εκκαθαρίσεις στελεχών – ενίοτε βίαιες- που τραυμάτισαν και ακόμα πληγώνουν την Αριστερά και τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο.

Και όπως πάντα στο παράρτημα Doc.Files, αδημοσίευτα έγγραφα: Επικήρυξη – 20.000.000 δραχμές για το κεφάλι του Μάρκου. Οι ομιλίες-ύμνοι που έκανε στους Ελληνοαμερικανούς ο Καραγιώργης για τον Ζαχαριάδη στο τρίμηνο που παρέμεινε στην Αμερική ως απεσταλμένος του ΕΑΜ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.