Ζαχαριάδης: Δεν ποντάρουμε στην κατάρρευση της Κυβέρνησης – Θα κάνουμε αντιπολίτευση πολιτικά και προγραμματικά

Ζαχαριάδης: Δεν ποντάρουμε στην κατάρρευση της Κυβέρνησης – Θα κάνουμε αντιπολίτευση πολιτικά και προγραμματικά

«Εμείς δεν θα κάνουμε την αντιπολίτευση που μας έκανε η Νέα Δημοκρατία, ούτε στην οικονομία ούτε στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, που αντιπολιτευόταν με κραυγές διά των αντιπροέδρων και αναπληρωτών εκπροσώπων Τύπου. Εμείς θα μιλήσουμε πολιτικά και προγραμματικά», τόνισε ο βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης

Όπου μπορούν να υπάρξουν θετικά στοιχεία, γιατί όχι να είμαστε δίπλα, όπου υπάρξουν διαφορετικά στοιχεία -και φαίνεται να είναι πολλά- εκεί θα είμαστε απέναντι, αντιπαραθετικά και στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία», σημείωσε ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» και πρόσθεσε: «εμείς δεν ποντάρουμε ούτε στην κατάρρευση της κυβέρνησης ούτε στην καταστροφή της χώρας, θέλουμε η χώρα να πορεύεται με σταθερότητα».

«Αυτοί οι οποίοι μπορούν 15 ημέρες μετά την εκλογική τους επιτυχία να προχωρούν σε μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ με τον τρόπο, τον οποίο αυτοί νομίζουν, είναι αυτοί που 8 μήνες πριν έλεγαν πως μπαίνουμε σ’ ένα τέταρτο μνημόνιο, ένα μνημόνιο για πάντα και οι φίλοι τους τεχνοκράτες έλεγαν ότι με τα μέτρα που πήραμε εμείς τον Μάιο του 2019 είναι πολύ πιθανό να πάμε σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Γι αυτό αναρωτιέμαι τι συμβαίνει, τι άλλαξε; Είναι τα πράγματα όπως τα παρουσιάζει η κυβέρνηση τώρα ή είχε δίκιο προηγουμένως; Γιατί και τα δύο δεν μπορούν να ισχύουν. Άρα, λοιπόν, ή έκανε ανεύθυνη αντιπολίτευση και τυχοδιωκτική πολιτική ή τα πράγματα είναι σε μια ρότα δημοσιονομικού εκτροχιασμού. Δεν είμαστε σε ρότα δημοσιονομικού εκτροχιασμού, άρα ισχύει η πρώτη μου τοποθέτηση», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ο κ. Ζαχαριάδης επισήμανε πως «τα προβλήματα της εγκληματικότητας των πόλεων δεν έχουν ούτε αφετηρία ούτε επίλυση το άσυλο και είναι λάθος το ζήτημα των ακαδημαϊκών ελευθεριών να ερμηνεύεται ως ζήτημα δημόσιας τάξης» και υπογράμμισε πως «εμείς αντιλαμβανόμαστε το άσυλο μόνο ως κοινωνική και ακαδημαϊκή ελευθερία και τίποτα άλλο. Είμαστε απολύτως υπέρ όπου τελούνται αξιόποινες κακουργηματικές πράξεις να επεμβαίνουν και να λύνουν το ζήτημα οι δυνάμεις ασφαλείας».

«Υπάρχουν δυστυχώς πολλές γειτονιές στην Αθήνα, που δεν έχουν το επίπεδο ασφάλειας που θα έπρεπε να έχουν και ταυτόχρονα δεν έχουν και άσυλο. Δεν τους έχει απασχολήσει στη Νέα Δημοκρατία γιατί συμβαίνει αυτό;», διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά, δε, το ζήτημα της ΔΕΗ, ο κ. Ζαχαριάδης είπε -μεταξύ άλλων- πως «δεν θέλουμε να υπάρξουν αυξήσεις στο ρεύμα» και «θέλουμε η κυβέρνηση να έχει αντίληψη ότι η ΔΕΗ εκτός από επιχείρηση έχει κι έναν κοινωνικό χαρακτήρα, ένα κοινωνικό πρόσημο διότι το ρεύμα είναι και κοινωνικό αγαθό».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στην αναμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ και την προοπτική συγκρότησης ενός μεγάλου προοδευτικού μετώπου, σημειώνοντας: «Είναι ανάγκη αυτό που δεν έχουμε κάνει από το 2012 έως το 2019 να το κάνουμε. Ήδη από το 2012 οι πολίτες επιλέγουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα ως ηγέτη για να μπορεί να εκφράσει τον ευρύ προοδευτικό χώρο και το ευρύ προοδευτικό μέτωπο. Φαίνεται ότι σε πολλά ζητήματα δεν έχουμε μπορέσει να αντιστοιχίσουμε την αυξημένη εκλογική και πολιτική μας επιρροή με συγκεκριμένες οργανωτικές δομές και υποδομές. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter