Ζαχαριάδης για Στουρνάρα: Διορισμένος από τον Σαμαρά (Video)

Ζαχαριάδης για Στουρνάρα: Διορισμένος από τον Σαμαρά (Video)

Δεν έχει περάσει απαρατήρητη η στάση που κρατά ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, μετά την συμφωνία που πέτυχε η Ελλάδα στο Eurogroup για την ελάφρυνση του χρέους

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζαχαριάδης σχολίασε μιλώντας στον ΣΚΑΙ το γεγονός ότι ο Γιάννης Στουρνάρας δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για την συμφωνία αναφορικά με το ελληνικό χρέος, υπογραμμίζοντας πωςο κεντρικός τραπεζίτης μιας χώρας λειτουργεί στα πλαίσια της πολιτικής που χαράζει η εκάστοτε κυβέρνηση διαπιστώνοντας ταυτόχρονα πως σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες δεν υπάρχει σύγκρουση.

Οι ρόλοι μεταξύ κεντρικού τραπεζίτη και κυβέρνησης είναι διακριτοί πρόσθεσε ο κ. Ζαχαριάδης για να επισημάνει: «Δεν έχει εκλεγεί ο κεντρικός τραπεζίτης, τον όρισε ο τότε πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς» «την επόμενη φορά θα ορίσουμε εμείς τον κεντρικό τραπεζίτη». «Έχετε δει σε άλλη χώρα να κάνει ο κεντρικός τραπεζίτης αντίθεση με την κυβέρνηση;» «Θα λειτουργήσουμε ποτέ ως φυσιολογική ευρωπαϊκή χώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζαχαριάδης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη «γραμμή Στουρνάρα» και τις διαφωνίες με την ελληνική κυβέρνηση, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε «ο τραπεζίτης οφείλει να λειτουργεί στο πλαίσιο που χαράσσει η εκάστοτε κυβέρνηση. Αν γίνει το αντίθετο προκύπτει μείζον θέμα Δημοκρατίας. Διακριτοί είναι οι ρόλοι των θεσμικών και των πολιτικών παραγόντων».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter