Ζαχαριάδης: Η ΝΔ έχει πάθει σύνδρομο Σάντσο Πάντσα

Ζαχαριάδης: Η ΝΔ έχει πάθει σύνδρομο Σάντσο Πάντσα

“Η Νέα Δημοκρατία έχει πάθει ένα σύνδρομο Σάντσο Πάντσα. Σκιαμαχεί μόνη της” δήλωσε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης

“Οποιεσδήποτε ειδήσεις και αν υπάρχουν στον διεθνή Τύπο και είναι θετικές για τη χώρα τις θεωρεί κατασκευασμένες και υποβολιμιαίες από τον ΣΥΡΙΖΑ και επιμένει σε ένα σκηνικό γκριζαρίσματος, καφρίλας και καταστροφής” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από τα μνημόνια, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως “δημιουργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις ώστε τα θέματα που θα λύνονται να είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτά τα οποία θα συσσωρεύονται και θα δημιουργούνται, οι καλές ειδήσεις να είναι περισσότερες από τις δύσκολες και τις κακές, γενικά μια δυναμική βελτίωσης των πραγμάτων.”

“Η ανάκαμψη, η ανοικοδόμηση, η ανασυγκρότηση, η προσπάθεια δημιουργίας εκ νέου ενός πλέγματος συνεκτικού και αναπτυξιακού για τη χώρα είναι μια προσπάθεια που θα κρατήσει χρόνια” καθώς “όπως η χώρα δεν κατέρρευσε και δεν καταστράφηκε και δεν χρεοκόπησε μέσα σε μία μέρα έτσι δεν θα σταθεί και πάλι με δυναμική μεγάλη στα πόδια της μέσα σε μία μέρα. Αυτό είναι κάτι το οποίο σιγά σιγά θα συγκροτείται και γι’ αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, πολλή δουλειά και μεγάλη αποφασιστικότητα σε αυτή τη διαδρομή” υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης.

Σε ό,τι αφορά το ονοματολογικό της πΓΔΜ και τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο θέμα, ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε ότι “η Νέα Δημοκρατία για εκλογοθηρικούς λόγους έχει στηλώσει τα πόδια και παρ’ όλο που είχε μια θετική παράδοση σ’ αυτά τα ζητήματα […] σήμερα έχουμε μια μετατόπισή της σε ένα κράμα που δεν θυμίζει Νέα Δημοκρατία αλλά είναι ένα αμάλγαμα Πολτικής Άνοιξης της δεκαετίας του 1990 και Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού της δεκαετίας του 2000”.

Σημείωσε δε ότι “σε αυτή τη γραμμή δυστυχώς έχει προσχωρήσει και ό,τι έχει απομείνει από το Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά”, επισημαίνοντας πως “το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι το μόνο κόμμα που μετέχει στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που είναι ενάντια στη συμφωνία”.

Η κυβέρνηση, επισήμανε ο κ. Ζαχαριάδης, “έχει πάρει τις θετικές πρωτοβουλίες και αν προχωρήσουν και από την άλλη πλευρά τότε θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε προς λύση”.

Ερωτηθείς για τις διαδηλώσεις ενάντια στη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε: “Δεν με ανησυχούν, τις σέβομαι, τις ακούω, τις παρακολουθώ, καταλαβαίνω ότι μέσα σε αυτές τις διαδηλώσεις δεν είναι μόνο ακραίοι” αλλά “η γενική συνισταμένη που βγάζουν αυτές οι διαδηλώσεις δεν οδηγούν τα πράγματα σε διέξοδο, αλλά σε αδιέξοδο κι αυτό το είδαμε με εμφατικό τρόπο και τη δεκαετία του ’90”.

Για τη διαφωνία που υπάρχει πάνω στο συγκεκριμένο θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, ο κ. Ζαχαριάδης σχολίασε: “Έχει καταγραφεί μια σαφής διαφωνία σε ένα θέμα που είναι σημαντικό, αλλά αυτό το ζήτημα το γνωρίζαμε από την αρχή. Αν αυτή η διαφωνία συνεχίσει θα εκδηλωθεί σε ένα χρονικό διάστημα που μια σειρά ζητήματα για την οικονομία και την κοινωνία θα έχουν προχωρήσει. Δεν είναι του παρόντος. Επί του παρόντος αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δουλέψουμε αποφασιστικά ώστε να μπορέσουμε να βγάλουμε την οικονομία από το τέλμα”.

Ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι “ο κ. Καμμένος δεν θα γίνει αυτό που έγινε ο κ. Σαμαράς για τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη”.

Για τη χθεσινή τετραμερή σύνοδο Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ζαχαριάδης σημείωσε ότι “γίνεται μια προσπάθεια, πολυμερώς, τα Βαλκάνια να γυρίσουν σελίδα και από μία περιοχή αναταραχής, δυσκολιών, εντάσεων, εξάρσεων του εθνικισμού, της βίας και των πολέμων τα πολλά προηγούμενα χρόνια να μετατραπούν σε μια γειτονιά ειρήνης, συνανάπτυξης, συνεργασίας και σταθερότητας σε μια ομολογουμένως πάρα πολύ δύσκολη γειτονιά του πλανήτη” και χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι “δρομολογούνται μία σειρά συνεργασιών σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter