Ζαχαριάδης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ για εμένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν μόνο σύντροφοι – Το κόμμα μας δεν θα γίνει αρένα»

Ζαχαριάδης: «Στον ΣΥΡΙΖΑ για εμένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν μόνο σύντροφοι – Το κόμμα μας δεν θα γίνει αρένα»

«Η συμμετοχή των μελών το τελευταίο εξάμηνο έχει ατονήσει, το είδαμε στον προσυνεδριακό διάλογο, το βλέπουμε στο συνέδριο και στην εκλογή αντιπροσώπων. Ας πούμε την αλήθεια, ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει οργανωτικά και έχει αφυδατωθεί πολιτικά….» τόνισε κατά την ομιλία του στο Συνέδριο ο Κώστας Ζαχαριάδης.

«Από το “ήρθα να κερδίσω τον Μητσοτάκη” και την “πρωτιά των ευρωεκλογών” κατρακυλάμε στην παθητική παραδοχή του αρνητικού αποτελέσματος, την απώλεια της δεύτερης θέσης στις ευρωεκλογές και στο “δώστε μου λευκή επιταγή μέχρι το 2027”. Δεν υπάρχει λευκή επιταγή σε κανένα κόμμα στον κόσμο, κάθε μέρα κρινόμαστε» σημείωσε, ασκώντας κριτική στον πρόεδρο του κόμματος και συμπλήρωσε:

«Όποιος ψάχνει εχθρούς και αντιπάλους μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ στην πραγματικότητα αναζητά σωσίβιο επιβίωσης για τις δικές του αποτυχίες και ευθύνες. Ηγεσία σημαίνει ευθύνη. Είτε είσαι Πρόεδρος, είτε Πολιτική Γραμματεία, είτε Kεντρική Eπιτροπή. Αυτό μας δίδαξε τόσα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας. Η διαχείριση και η μετάθεση των ευθυνών δείχνει αδυναμία και έλλειμμα ηγετικότητας. Ηγεσία σημαίνει να συνθέτεις, να ενώνεις, να γεφυρώνεις.

Στον ΣΥΡΙΖΑ για εμένα δεν υπάρχουν αντίπαλοι, υπάρχουν μόνο σύντροφοι και συνοδοιπόροι, το κόμμα μας δεν θα γίνει αρένα. Αντίπαλός μας είναι ο Μητσοτάκης, η συντήρηση, οι πολιτικές τους».

«Να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός»

«Αγωνιζόμαστε για να ξαναγίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρός, η προοδευτική παράταξη ελπίδα για το λαό και την κοινωνία. Έχουμε ευθύνη και την αναλαμβάνουμε να κάνουμε ένα σταθερό βήμα μπροστά για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Να μιλήσουμε ξανά στον κόσμο της παράταξης, σε όλο τον ελληνικό λαό, σε αυτούς που μας στήριζαν και σήμερα έχουν πάρει τις αποστάσεις τους, σε αυτούς που μας παρακολουθούν και μας αγαπούν αλλά δεν μας επιλέγουν» είπε σε άλλο σημείο και συμπλήρωσε:

«Η ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης προϋποθέτει ειλικρίνεια, εμπιστοσύνη στην θεσμική εκπροσώπηση και σαφές πολιτικό σχέδιο. Δεν γίνεται να αλλάζεις στρατηγική κάθε εβδομάδα ανάλογα το ακροατήριο στο οποίο απευθύνεσαι.

Πράγματι πρέπει να ξανασυστηθούμε στην κοινωνία ως κόμμα. Η εικόνα μας τους τελευταίους μήνες αντί να ξεκαθαρίζει, αποσταθεροποιήθηκε εντελώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στις δημοσκοπήσεις με μεγαλύτερη ταχύτητα απ’ ότι πέφτει η ΝΔ που κυβερνά. Οι αγρότες και οι φοιτητές είναι σε κινητοποιήσεις, οι ελεύθεροι επαγγελματίες έκαναν κινητοποιήσεις, η ακρίβεια σαρώνει το διαθέσιμο εισόδημα και ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να ανεβαίνει πέφτει. Η κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ, η στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ, η αδιαφορία του ΚΚΕ για την διακυβέρνηση της χώρας μπορεί να μας οδηγήσουν σε σκοτεινά μονοπάτια και να ξεπροβάλει η απειλή ενός μαύρου ορίζοντα -αυτού της ακροδεξιάς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα γίνει ξανά μεγάλο κόμμα αν βάλουμε το Εμείς πάνω από το Εγώ. Με ισχυρή ηγεσία, αλλά και δημοκρατική λειτουργία. Με σεβασμό στα μέλη, με σεβασμό όμως στο καταστατικό και τα όργανα του κόμματος. Με σοβαρότητα και αξιοπιστία στη κοινωνία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter