Ζαχαριάδης-Χατζηγιαννάκης: ​Τι θα γίνει με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Ζαχαριάδης-Χατζηγιαννάκης: ​Τι θα γίνει με το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των Δημοσίων Υπαλλήλων;

Να δεσμευτεί η κυβέρνηση για την συνέχιση της καταβολής στους δικαιουχους του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο χωρίς μειώσεις, ζητούν με κοινή δήλωσή τους ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Ζαχαριάδης και ο αναπλ. τομεάρχης Εσωτερικών & υπεύθυνου για την Αυτοδιοίκηση Μ. Χατζηγιαννάκης.

Η κοινή δήλωση

Η γνωμοδοτική Διυπουργική Επιτροπή που συστάθηκε με αντικείμενο την «Μεταρρύθμιση καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» φέρεται να έχει ολοκληρώσει το έργο της και να έχει υποβάλλει το πόρισμα στους αρμόδιους υπουργούς προ πολλού. Επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι επίκειται απένταξη συγκεκριμένων κατηγοριών και περικοπή του επιδόματος, ενώ ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών κ. Βορίδης σε συνάντησή του με την ΠΟΕ ΟΤΑ φέρεται να δήλωσε ότι «για το μόνο που μπορεί να δεσμευτεί είναι πως αυτό θα συνεχίζει να καταβάλλεται έως την αναμενόμενη νέα κοινή Υπουργική Απόφαση όποτε αυτή εκδοθεί».

Ο καιρός περνά και η κυβέρνηση κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό τις προθέσεις της με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου που εργάζονται υπό καθεστώς επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας – ανάμεσά τους χαμηλόμισθοι υπάλληλοι των Δήμων – να αγωνιούν για πιθανή μισθολογική υποβάθμισή τους.

Καλούμε τους κκ Βορίδη και Πέτσα να σταματήσουν το κρυφτούλι και άμεσα:

Να δώσουν στη δημοσιότητα το Πόρισμα της Επιτροπής

Να ενημερώσουν για τις προθέσεις της κυβέρνησης

Να δεσμευτούν για την συνέχιση της καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους χωρίς μειώσεις.

Όσο δεν το κάνουν απλώς θα επιβεβαιώνουν τις φήμες ότι ετοιμάζεται πετσόκομμα του επιδόματος. Προφανώς λεφτά υπάρχουν μόνο για τις απευθείας αναθέσεις, τους μετακλητούς του επιτελικού κράτους και τις λοιπές αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις των αρεστών και φίλων της γαλάζιας παράταξης.

Μυστικά & Documento

27/11/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter