Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Καλώς τα πρώην κνίτικα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…

Ζαχαρίας Ζούπης (Opinion Poll): Καλώς τα πρώην κνίτικα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα…

Ακόμη ένα από τα «παιδιά της ΚΝΕ» που είπαν το μέγα «Ναι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Κομβικό – ή μήπως… επιτελικό – ρόλο/πόστο στα τεκταινόμενα της δημοσκοπικής εταιρείας Opinion Poll, η οποία δέχεται σφοδρά πυρά από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για δοσοληψίες διαπλοκής με τη μητσοτακική Μαξίμου ΑΕ, έχει ο διευθυντής/υπεύθυνος ερευνών της εν λόγω εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης.

Γεννημένος το 1961 στην Αθήνα, ο Ζαχ. Ζούπης κατοικεί μόνιμα στο Κερατσίνι, δραστηριοποιούμενος κατά καιρούς και στα αυτοδιοικητικά της περιοχής. Σπούδασε φυσικός στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και αρχικά εργάστηκε σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης. Εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται σε υψηλόβαθμες θέσεις στον Τομέα Επικοινωνίας και με αντίστοιχη αρθρογραφία. Ειδικότερα, στον εν λόγω τομέα, ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας επικοινωνίας T.C.S., διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας επικοινωνίας LUMEN Α.Ε., διευθυντής marketing της εταιρείας επικοινωνίας SYN Α.Ε., πολιτικός αναλυτής-σύμβουλος πολιτικής επικοινωνίας στη δημοσκοπική εταιρεία ΚΑΠΑ Research. Σήμερα είναι υπεύθυνος ερευνών της επίμαχης Opinion Poll, η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ για δημοσκοπικά/πολιτικά «μαγειρέματα» με τους εντεταλμένους «επιτελικούς σεφ» του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μαξίμου.

Από πού όμως κρατάει η πολιτική σκούφια του Ζαχ. Ζούπη; Μερικά χρόνια μετά τη μεταπολίτευση και συγκεκριμμένα το 1977 εντάχθηκε στην ΚΝΕ, όπου όντας φοιτητής στο ΑΠΘ ήταν μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ (1980-1984). Εν συνεχεία, και ενώ το φθινόπωρο του 1989 έγινε η μεγάλη διάσπαση/αποχώρηση της ΚΝΕ/ΝΑΡ υπό τον τότε Γραμματέα της Οργάνωσης μακαρίτη Γιώργο Γράψα, ο Ζαχ. Ζούπης ανέβηκε στα ανώτατα κλιμάκια της «νομιμόφρονης» ΚΝΕ, καθώς έγινε μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ με Γραμματέα τον φίλο του Παναγιώτη/Τάκη Θεοδωρικάκο. Εκείνο το διάστημα (1989-1991), ο Ζαχ. Ζούπης διατέλεσε Γραμματέας της ΚΝΕ Πειραιά και μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης του ΚΚΕ, καθώς και Αρχισυντάκτης της εφημερίδας «ΟΔΗΓΗΤΗΣ» που πριν βρισκόταν υπό τον έλεγχο στελεχών του μετέπειτα ΝΑΡ.

Στη μεγάλη διάσπαση του ΚΚΕ (Ανοιξη 1991) παρέμεινε στον Συνασπισμό όπου και εκλέχτηκε Γραμματέας Πειραιά και μέλος της ΚΕ του τότε ΣΥΝ από τον οποίον αποχώρησε το 1993, προς άλλες κεντροαριστερές (δηλ. ΠΑΣΟΚικές) πολιτείες – αρχικά Λαλιωτικές και εν συνεχεία Σημιτικές –, στα βήματα του συνοδοιπόρου του σε ΚΚΕ/ΚΝΕ Τ. Θεοδωρικάκου. Μάλιστα, έχοντας γίνει από το 1995 και επισήμως μέλος του ΠΑΣΟΚ (Τ.Ο. Κερατσινίου) διατέλεσε ειδικός συνεργάτης στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη (1997-2000). Ακόμη, στο βιογραφικό του αναφέρεται ως ιδρυτικό μέλος του ΟΠΕΚ (Ομιλος Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας) Πειραιά και του Δικτύου για την Κεντροαριστερά, καθώς και ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για μια Προοδευτική Διακυβέρνηση (σσ. σε τι συνίσταται αυτή η πολύφερνη «Προοδευτική Διακυβέρνηση», είναι αλλουνού… προφήτη Ζαχαρία ευαγγέλιο).

Στον τομέα της αυτοδιοίκησης, ο Ζαχ. Ζούπης διατέλεσε δημοτικός σύμβουλος Κερατσινίου (1990-1998), αντιδήμαρχος (1992-1997), καθώς και επικεφαλής δημοτικών επιχειρήσεων, ενώ το 2014 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, όπου έχασε από τον Χρήστο Βρεττάκο.

Εκτοτε, και ενώ αυτοπροσδιορίζεται ως πολιτικά κινούμενος στον χώρο της Κεντροαριστεράς, σταδιακά και συνοδοιπορώντας πάντα με τον φίλο του νυν υπουργό Τ. Θεοδωρικάκο (σσ: από τον Οκτώβριο 2015 Σύμβουλος Στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη στο πλαίσιο της μακράς εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου στη ΝΔ, που έφερε τον δεύτερο στην αρχηγία του κόμματος της Δεξιάς/Ιανουάριος 2016), ανεβαίνει στο άρμα των υποστηρικτών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Πλέον ο πολυπράγμων γκαλοπίστας Ζαχ. Ζούπης, έχοντας καταθέσει μέσα από την τακτική αρθρογραφία του/πολιτική ανάλυση αντιΣΥΡΙΖΑ και αντιΤσίπρα διαπιστευτήρια, έχει καταταχθεί επαξίως στη χορεία των υμνωδών του Μωυσή Μητσοτάκη, απολαύοντας και επαγγελματική συνεργασία με τους νυν ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου υπό την ιδιότητα του υπεύθυνου ερευνών της εταιρείας Opinion Poll.

ΥΓ 1: Καλώς τα πρώην κνίτικα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα, λοιπόν… Προφανώς ο Περισσός θα ενέτασσε τον Ζαχ. Ζούπη στη μαύρη λίστα με τους πολιτικούς γενίτσαρους & εξωμότες του κομμουνιστικού κινήματος. Πέρα όμως από χαρακτηρισμούς, η ίδια η πολιτικοκομματική διαδρομή του Ζαχ. Ζούπη (ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΠΑΣΟΚ, Κεντροαριστερά, αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο/καθεστώς Μητσοτάκη) τον κατατάσσει στους πολιτικούς γυρολόγους.

Και για όποιους/ες τυχόν αμφιβάλλουν σχετικά με το αντιΤσίπρα/αντιΣΥΡΙΖΑ/αντιαριστερό μένος του αρθρογράφου-αναλυτή και μητσοτακικού υμνωδού Ζαχ. Ζούπη, ιδού ένα κρεσέντο από αποκαλυπτικές σχετικά πρόσφατες βαθυστόχαστες αναλύσεις-θέσεις του:

Ο ρεαλιστής Μητσοτάκης και ο λαϊκιστής Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πέντε χρόνια πολιτικά κυρίαρχος

Ο Μητσοτάκης εθνικός ηγέτης και ο Τσίπρας στη δίνη του λαϊκισμού

Σε διαρκή πολιτική κρίση πανικού ο Αλέξης Τσίπρας

O πνιγμένος (Τσίπρας) από τoν… πανικό του πιάνεται

Ψεύτης Τσίπρας

Ζούπης για Τσίπρα: Πρόχειρος, αδύναμος και μοιραίος

Ο λαϊκισμός της αντιπολίτευσης γεννά ακροδεξιά μορφώματα

ΣΥΡΙΖΑ των σκευωρών, των λαϊκιστών και των ψευδαισθήσεων

Ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν πείθει και τρομάζει

Το δικαίωμα στην ψευδαίσθηση και το ψέμα

Οταν ο πολακισμός συναντιέται με την ακροδεξιά και τους ψεκασμένους

ΣΥΡΙΖΑ: Ολοταχώς προς το γκρεμό για ένα εμβόλιο

ΣΥΡΙΖΑ: Τα λεφτά τους όλα για μια καταστροφή

Πανεπιστήμια: Ιδεοληψίες, ανοησίες και γραφικότητες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Λαϊκιστές, λασπολόγοι και τυχοδιώκτες πλήττουν τη Δημοκρατία

Στις 17,7 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η πολιτική υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν είναι εικόνα της στιγμής

H κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη σφραγίζει τις πολιτικές εξελίξεις

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνο κόμμα για την εθνική συστράτευση

Μη μεταλλάξιμος ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν ξεχνάμε το δημοψήφισμα παρωδία

Δημοσκόπηση κόλαφος για το ΣΥΡΙΖΑ: Υπεροχή σε όλα τα σημεία για τον Μητσοτάκη

Η κατάντια της Αριστεράς

ΥΓ 2: Προς επίρρωση (και) του ποιητικού στίχου του Γιάννη Ρίτσου για «Τα παιδιά της ΚΝΕ που λένε στη ζωή το μέγα ΝΑΙ» κι ότι «Ετούτα τα παιδιά φτάνουν από πολύ μακριά, τραβούν πολύ μακριά», ιδού πέραν του Τάκη Θεοδωρικάκου και του Ζαχαρία Ζούπη μια (ενδεικτική) λίστα 7 πάλαι ποτέ επώνυμων Κνιτών, που όντας πλέον μανιακοί αντιαριστεροί είπαν το «μέγα ΝΑΙ» στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και νυν πρωθυπουργό (σσ: κάποιοι διορισμένοι και σε πόστα στην «αυλή» του Λουδοβίκου-Μωυσή κλπ ή σε δημόσιες/κρατικές θέσεις):

* Γιάννης Βλαστάρης: Βασικός λογογράφος του Κυριάκου, διευθυντής του γραφείου επικοινωνίας της Γενικής Γραµµατείας του πρωθυπουργού.

* Δημήτρης Τσιόδρας: Αποτυχών υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, διευθυντής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη.

* Γιάννης Αντωνίου: Διορισμένος πρόεδρος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής/ΙΕΠ από την οσιοτάτη υπουργό Θρησκευτικών και παρα-Παιδείας της κυβέρνησης του Κυρ. Μητσοτάκη, Νίκη Κεραμέως.

* Αρης Τόλιος: Επικεφαλής του ραδιοφωνικού Πρώτου Προγράμματος – κατ’ εξοχήν ενημερωτικό – της ΕΡΤ.

* Ευτύχης Παλλήκαρης: Πρώην Πρόεδρος – Γενικός Διευθυντής του «Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων Α.Ε./ΑΠΕ-ΜΠΕ».

* Τόνια (Αντωνία) Μωροπούλου: Υποψήφια βουλευτής ΝΔ στα Δωδεκάνησα το 2019, η οποία αναγκάστηκε να αποσυρθεί μετά την κατακραυγή από δημοσίευμα του Documento ότι έπαιρνε παράνομα σύνταξη ως… άγαμη θυγατέρα και το δημόσιο είχε απαιτήσει την επιστροφή εκ μέρους της ποσού 71.051,43 ευρώ.

* Σοφία Νικολάου: Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής και… απευθείας αναθέσεων (πάνω από 2 εκατ. ευρώ, εν καιρώ κορωνοϊού). Α, η δικηγόρος αποτυχούσα υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Αθήνας, που στα φοιτητικά της χρόνια (Νομική Αθήνας) πέρασε από την ΚΝΕ, έχει να επιδείξει κι ένα ψευδεπίγραφο πτυχίο από το Γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris X – Nanterre. Κυρίως όμως, έχει να περηφανεύεται για την αποθέωσή της ως «αναμορφώτριας των φυλακών» από τον υπόδικο τηλεπαρουσιατή & μάνατζερ Μένιο Φουρθιώτη, ο οποίος έτυχε ειδικής ευνοϊκής μεταχείρισης το διάστημα που ήταν προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter