Ζαχάροβα: «Επικίνδυνη η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»

Ζαχάροβα: «Επικίνδυνη η άμεση εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία»
AP Photo/Alexander Zemlianichenko

«Πολύ επικίνδυνο» χαρακτήρισε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το ότι «το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει ρόλο συντονιστή ως προς τη δυτική στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία».

«Τα σχέδια τoυ NATO να συντονίσει τις προμήθειες όπλων στο Κίεβο δείχνουν την άμεση εμπλοκή της Bορειοατλαντικής Συμμαχίας στη σύγκρουση», δήλωσε στη συνέχεια η Ζαχάροβα.

«Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, είπε κάτι αξιοσημείωτο. Κατέστησε σαφές ότι τώρα όχι μόνο θα εξεταστούν τα θέματα παροχής στρατιωτικής βοήθειας στο Κίεβο στο πλαίσιο του δόγματος Ράμσταϊν (Ramstein από την ομώνυμη βάση του ΝΑΤΟ στη γερμανική πόλη), αλλά και στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ουκρανία», τόνισε η ίδια.

«Με άλλα λόγια, εν μέσω προβλημάτων με τον εφοδιασμό της από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η συμμαχία είναι στην πραγματικότητα αποφασισμένη να αναλάβει το ρόλο του συντονισμού των προμηθειών όπλων στο καθεστώς Ζελένσκι. Φαίνεται ότι το ΝΑΤΟ είναι πολύ ανοιχτό ως προς την άμεση εμπλοκή του στη σύγκρουση», πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, επεσήμανε ότι «στις 14 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η 19η συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα της Ουκρανίας στο αρχηγείο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Μετά το πέρας της συνάντησης, ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ράστεμ Ουμέροφ, ενημέρωσε για την έναρξη ενός συνασπισμού για την αεροπορική άμυνα με επικεφαλής τη Γερμανία, τη Γαλλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον οποίο έχουν προσχωρήσει 15 χώρες, ενώ 20 χώρες έχουν ενταχθεί στον συνασπισμό για την εκκαθάριση ναρκών», κατέληξε η Μαρία Ζαχάροβα.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ζαχάροβα είχε δηλώσει πριν από μερικές μέρες, μετά την κατάληψη της ουκρανικής πόλης Αντβιιβκα από τον ρωσικό στρατό, ότι «οι εχθροί της Μόσχας αισθάνονται πολύ στριμωγμένοι».

Διαβάστε επίσης: «Μαύρες» προβλέψεις για την Ουκρανία – Η Ρωσία έχει πάρει προβάδισμα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter