Ζαχάροβα: Η Δύση βρίσκεται πίσω από το ISIS και την επίθεση στην Μόσχα

Ζαχάροβα: Η Δύση βρίσκεται πίσω από το ISIS και την επίθεση στην Μόσχα

Οι ΗΠΑ στριμώχτηκαν μόνες τους στην γωνία, καθώς βιάστηκαν να επιρρίψουν ευθύνες στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος για την τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall, ενώ το περιστατικό βρισκόταν ακόμη σε εξέλιξη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

«Το ίδιο το γεγονός ότι μέσα στις πρώτες 24 ώρες [μετά την επίθεση], πριν καν σβήσει η φωτιά, οι Αμερικανοί άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν ήταν υπεύθυνη η Ουκρανία, νομίζω ότι είναι ένα ενοχοποιητικό στοιχείο. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω διαφορετικά, είναι από μόνο του αποδεικτικό στοιχείο», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ στο ραδιόφωνο του Sputnik.

«Το δεύτερο γεγονός που πρέπει να σημειωθεί αφορά την φασαρία που έκαναν οι ΗΠΑ ότι αυτό είναι σίγουρα έργο του ISIS (πρώην όνομα του IS)», επισήμανε η εκπρόσωπος. «Φυσικά, η ταχύτητα με την οποία μπόρεσαν [να καταλήξουν σε τέτοια ξεκάθαρα συμπεράσματα] είναι εκπληκτική. Χρειάστηκαν μόνο λίγες ώρες για να πάρουν ένα μικρόφωνο, να ανάψουν τα φώτα, να καλέσουν τον Τύπο και να βγάλουν ένα συμπέρασμα σχετικά με το ποιος ευθύνεται για αυτή την τρομερή αιματηρή τρομοκρατική επίθεση», υποστήριξε η Ζαχάροβα.

«Νομίζω ότι στριμώχτηκαν στη γωνία, διότι μόλις άρχισαν να φωνάζουν ότι ήταν το ISIS, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εργάζονται στις διεθνείς σχέσεις, που είναι πολιτικοί επιστήμονες και εμπειρογνώμονες, θυμήθηκαν και υπενθύμισαν σε όλους τους άλλους τι είναι πραγματικά το ISIS. Εσείς βρίσκεστε πίσω από όλες αυτές τις δομές τύπου ISIS, εσείς – οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μεγάλη Βρετανία – εσείς οι ίδιοι τις δημιουργήσατε», κατέληξε η κυρία Ζαχάροβα.

Διαβάστε επίσης:

Ζαχάροβα για μακελειό στη Μόσχα: «Τρομοκρατική ενέργεια κατά της Ρωσίας» – Βολές εναντίον των ΗΠΑ

Ζαχάροβα: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Πούτιν για μακελειό στη Μόσχα: «Οι δράστες είναι ριζοσπάστες ισλαμιστές» – Εμπλέκει και την Ουκρανία

Διαψεύδει τον Πούτιν ο Λουκασένκο: Oι δράστες της επίθεσης στη Μόσχα προσπάθησαν να διαφύγουν στη Λευκορωσία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter