Ζαχάροβα: Tο ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου

Ζαχάροβα: Tο ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε νοοτροπίες Ψυχρού Πολέμου
Maria Zakharova (AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

«Σήμερα, στις σχέσεις με τη Ρωσία, το ΝΑΤΟ έχει επιστρέψει σε σκηνικό Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε μιλώντας σε δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, με αφορμή την 75η επέτειο από την ίδρυσή της Συμμαχίας αυτή την εβδομάδα.

Η ίδια, σημείωσε επίσης πως το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε έναν «πολυπολικό κόσμο» τον οποίο η Μόσχα λέει ότι επιδιώκει να οικοδομήσει, προκειμένου να θέσει τέλος στην κυριαρχία των ΗΠΑ, ωστόσο παραμένει το επίκεντρο της προσοχής της Ρωσίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, εξαπέλυσε την «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» – όπως την αποκαλεί – στην Ουκρανία το 2022, με στόχο να εμποδίσει το ΝΑΤΟ να επεκτείνει την παρουσία του κοντά στη Ρωσία, όπως έχει αναφέρει. Ωστόσο, ενώ ο πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, τα μέλη του ΝΑΤΟ αυξήθηκαν σε 32 με την εισδοχή της Φινλανδίας και της Σουηδίας.

Οι υπουργοί Εξωτερικών του ΝΑΤΟ συναντώνται σήμερα στις Βρυξέλλες προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις που θα δώσουν στη Συμμαχία έναν πιο άμεσο ρόλο στον συντονισμό του εφοδιασμού όπλων, πυρομαχικών και εξοπλισμού στην Ουκρανία.

Δυτικές κυβερνήσεις λένε πως βοηθούν την Ουκρανία να πολεμήσει για την επιβίωσή της απέναντι στην εισβολή της Ρωσίας. Η Ζαχάροβα, σημείωσε πως η ιστορία του ΝΑΤΟ είναι «γεμάτη επιθετικές περιπέτειες που έφεραν πολέμους και καταστροφή σε πολλά έθνη» και πως η επέτειός του δεν είναι λόγος για πανηγυρισμούς.

Διαβάστε επίσης:

Το ΝΑΤΟ αναζητά «φόρμουλα» για σταθερότερη στήριξη της Ουκρανίας

ΝΑΤΟ: Σχεδιάζει τη δημιουργία κοινού ταμείου με σκοπό την στήριξη της Ουκρανίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter