Ζαχάροβα: «Χορηγία σε τρομοκρατικές δραστηριότητες η βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο»

Ζαχάροβα: «Χορηγία σε τρομοκρατικές δραστηριότητες η βοήθεια των ΗΠΑ στο Κίεβο»

«Αιχμηρά» ήταν τα σχόλια της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, για την έγκριση από την αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενός πακέτου βοήθειας 61 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, το οποίο είναι μέρος ενός συνολικού πακέτου 95 δισ. δολαρίων προς την Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν.

««Η χορήγηση στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ στην Ουκρανία, το Ισραήλ και την Ταϊβάν θα επιδεινώσει τις παγκόσμιες κρίσεις», δήλωσε η Ζαχάροβα στον λογαριασμό της στο Telegram.

Η ίδια χαρακτήρισε μάλιστα τη βοήθεια προς το Κίεβο ως «άμεση υποστήριξη τρομοκρατικών δραστηριοτήτων» και είπε ότι η βοήθεια προς την Ταϊβάν αντιπροσωπεύει «παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας».

Το πολυαναμενόμενο πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία αναμένεται τώρα να εγκριθεί από τη γερουσία και ακολούθως να υπογραφεί από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Η υποστήριξη προς το Ισραήλ αντιπροσωπεύει «έναν άμεσο δρόμο προς μια άνευ προηγουμένου επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή», πρόσθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Πεσκόφ: «Η αμερικανική βοήθεια θα καταστρέψει περαιτέρω την Ουκρανία»

Νωρίτερα, ο προεδρικός εκπρόσωπος της Ρωσίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι η απόφαση για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία «θα πλουτίσει περαιτέρω τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και θα καταστρέψει ακόμη περισσότερο την Ουκρανία, σκοτώνοντας ακόμη περισσότερους Ουκρανούς εξαιτίας του καθεστώτος του Κιέβου».

Ο Πεσκόφ τόνισε επίσης στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ότι μια διάταξη στη νομοθεσία που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία για ανοικοδόμηση, θα αμαυρώσει την εικόνα των ΗΠΑ.

Η Μόσχα, συνέχισε, θα απαντήσει με μέτρα προς το δικό της συμφέρον.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter