Ζελένσκι: Αντικαθιστά τον υπουργό Αμυνας με τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων

Ζελένσκι: Αντικαθιστά τον υπουργό Αμυνας με τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε απόψε ότι θα ζητήσει αυτήν την εβδομάδα από το κοινοβούλιο της χώρας να αποπέμψει τον υπουργό Άμυνας Ολέξιι Ρέζνικοφ και να τον αντικαταστήσει με τον Ρουστέμ Ουμέροφ, τον επικεφαλής του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων της χώρας.

Η ανακοίνωση αυτή, που έγινε στο νυχτερινό, βιντεοσκοπημένο διάγγελμα του Ουκρανού προέδρου προς το έθνος, προαναγγέλλει τη μεγαλύτερη μέχρι τώρα αναδιοργάνωση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας εν καιρώ πολέμου.

Ρωσικές επιθέσεις σε λιμενικές εγκαταστάσεις στον Δούναβη

Στη διάρκεια της νύχτας Σαββάτου προς Κυριακή, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) επιτέθηκαν σε «μη στρατιωτικές βιομηχανικές» εγκαταστάσεις  στον Δούναβη, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, όπως δήλωσε το Κίεβο, με τη Μόσχα να διευκρινίζει ότι έπληξε ένα λιμάνι στην περιοχή αυτή στη μεθόριο με τη Ρουμανία.

«Ο εχθρός επιτέθηκε σε μη στρατιωτικές βιομηχανικές υποδομές της περιοχής του Δούναβη», ανέφερε το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας στην εφαρμογή Telegram.

«Η επίθεση προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι διακομίστηκαν στο νοσοκομείο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν παρ΄όλ΄αυτά να καταρρίψουν 22 από τα 25 drones που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση αυτή.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter